Startlaphoz Csatlakozz!

Nem találtak alkalmas kancellárt az ELTE, a PTE, az SZTE és a Színművészeti élére sem

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Semmelweis Egyetem élére valóban a korábban a PSZÁF-ot vezető Szász Károly került. A Corvinus Egyetem kancellárjának dr. Pavlik Líviát nevezik ki, aki az egyetem megbízott gazdasági igazgatója lett áprilisban. Számos nagy egyetem élére azonban nem találtak megfelelő személyt. A kancellárok kiválasztásánál Orbán Viktor mondta ki a végső szót – írja a HVG.

Bővebben




A beolvadás kongresszusa novemberben

November 21-22-én tartja „a beolvadás kongresszusát” a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ). Tavaly május elsején jelentette be három konföderáció – az Autonómok, az MSZOSZ és a SZEF – vezetője, hogy unióra lépve létrehozzák az ország legnagyobb szakszervezeti tömörülését.

Bővebben




Kordás László: Európa nyugati felével kellene versenyeznünk, nem Kínával

Napjainkban zajlanak azok a kongresszusok, amelyek lezárják a Magyar Szakszervezeti Szövetséget létrehozó három konföderáció, az Autonómok, az MSZOSZ és a SZEF eddigi történetét. A tavaly májusban indított egyesülési folyamat a hazai szervezett dolgozók többségét gyűjti egyetlen táborba, felszámolva a versenyszféra és a közszolgálat munkavállalóinak megosztottságát. Hatvannál több szakszervezet negyedmillió tagjának egyesített ereje vár vezetésre, a megszervezett közös fellépés, a szolidaritás erejének újbóli megismerésére – olvasható a muon.hu-n.

Bővebben




Radikálisan átalakítják a segélyezést

A jövő évtől megszűnhet a lakásfenntartási és az adósságcsökkentési támogatás, a foglalkoztatást helyettesítő támogatást pedig az önkormányzatoknak saját erőből kell fedezniük. A települések ehhez akár új adókat is kivethetnek, a hátrányos helyzetűeket pedig kisegíti az állam – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Megvonják a segélyeket, százezrek alól húzzák ki az állami védőhálót

Drasztikus eszközöket vet be a kormány a szegénység kezelésére.Ez a megoldás sem kerül kevesebbe, mint a jóléti társadalom, csak többen esnek ki a rostán, vagyis többen lesznek olyanok, akik egyetlen fillér legális jövedelem nélkül tengetik az életüket. Az állam gyakorlatilag elengedi félmilliónyi ember kezét – írja a vs.hu.

Bővebben




Internetadó: ezt mondták reggel, azt mondták este

Mi az indoka az internetadó visszavonásának? Kiderül a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből, amely szerint a tárca a távközlési törvény kiterjesztéséről (vagyis az internetadóról) szóló javaslat visszavonását az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökénél – olvasható az adozona.hu oldalán.

Bővebben




Százhét dolgozót küldtek el a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól

Százhét munkatársat küldtek el a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól (KKM) péntek, 17 órai hatállyal.

Bővebben




Elsősorban a munkahelyteremtő támogatások nőnek az agráriumban

A kormány úgy alakítja át az agrártámogatási rendszert, hogy a forrásokat elsősorban a munkahelyeket teremtő mezőgazdasági ágazatok kapják - tartalmazza a jövő évi költségvetési javaslat.

Bővebben




Jön a családtámogatási akcióprogram

Családtámogatási akcióprogramot indít a kormány, hogy a tervezett gyermekek megszülethessenek – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Novák Katalin azt mondta: céljuk, hogy az intézkedésekkel egy fenntartható demográfiai fordulatot érjenek el.

Bővebben




Évente akár egymillió is lehet a családi pótlék különbözete

A napokban a legnépszerűbb közösségi oldalon láttam egy bejegyzést, ami felkeltette az érdeklődésemet, méghozzá azért, mert szokatlanul nagy összegek szerepeltek benne. A hír szerint azok a gyerekes munkavállalók, akik Németországban dolgoznak, ott is igényelhetnek családi pótlékot. De nézzük, pontosan miről is van szó? – olvasható a hir6.hu oldalán.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector