Startlaphoz Csatlakozz!

2050-re minden harmadik magyar 60 évesnél idősebb lesz

Jelenleg az EU átlagát tekintve 80 év, míg hazánkban 75 év a születéskor várható élettartam. A kutatások szerint a nyugdíjasok közül egyre többen figyelnek a sportolásra, ami hatékonyan segíti őket egészségük megőrzésében, és sokan ismerkednek a számítógépek és az internet előnyeivel is – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Minimálbér: az NGM-nek nem sürgős tárgyalni róla

  A kormány húzza-halasztja, hogy tárgyaljon a legkisebb bérről. A szakszervezetek a létminimumhoz zárkóztatnák fel több év alatt a minimálbért. A munkáltatók a bizonytalanság miatt évekre nem köteleznék el magukat. A kormány 3,4 százalékot mondott a bérnövekedésre – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Tilos bizonytalanságban tartani a dolgozót

A munkáltató rendeltetésellenes joggyakorlásának minősül, ha a közgyűlés határozata után csak mintegy két év elteltével közli a felmondást és ezzel a munkavállalót hosszú ideig bizonytalan helyzetben tartja - állapította meg Kúria, melyről a munkajog.hu is beszámolt.

Bővebben




Különleges nyugdíjszerű ellátás: baleseti járadék

   A nyugdíjszerű ellátásokat bemutató sorozat különleges része a baleseti járadékot ismertető írás. A különlegességet az adja, hogy a baleseti járadék az egészségbiztosítás pénzbeli baleseti ellátása, azaz kifejezetten egészségbiztosítási ellátás, ám a baleseti járadék iránti igényt a nyugdíjmegállapító szervnél kell bejelenteni – olvasható az ado.hu-n.

Bővebben




Létüket féltik az alapítványi iskolák

 

Bővebben




Öt érv, amiért érdemes lehet kisgyermekeseket alkalmazni

Az alacsony munkaerő-piaci aktivitás nálunk komoly problémát jelent: a nem dolgozók jelentős részét pedig a kisgyermekes szülők alkotják. Egy átlagos magyar édesanya egy gyerekkel három, több gyerekkel akár tíz évig is gyesen marad. A társadalmi elvárások ellenére azonban sok szülő cserélné a mackónadrágot kiskosztümre ennél hamarabb is; ők viszont a HR-esek nehezen bevehető bástyáiba ütköznek - még az állásinterjús dresscode-ban is - ennél a felismerésnél: Ja, hogy Ön kismama...

Bővebben




Anyagilag és szakmailag újra vonzóvá kell tenni a háziorvosi pályát

A legtöbbet a nagy ortopédiai műtétekre, a térd- és csípőprotézis-, illetve gerincműtétekre, továbbá a szemlencse-beültetésekre kell várni – mondta az M1 Ma reggel című műsorában az egészségügyért felelős államtitkár azzal kapcsolatban, hogy az idén több mint egymilliárd forintot fordít a kormány a várólisták további csökkentésére. Emellett jelezte: sok belgyógyász, sebész, urológus, radiológus végez háziorvosi munkát, eddig helyben azonban nem végezhettek szakorvosi vizsgálatot. Jövőre ez is megváltozik.

Bővebben




Az unió jót akart 120 ezer magyarnak, de a kormány nem hagyja

Sikerült úgy beilleszteni a magyar jogrendbe egy uniós direkítvát, hogy az gyakorlatilag semmilyen változást nem hoz. Márpedig nem biztos, hogy az uniós jogalkotónak ez volt a célja, amikor arra törekedett, hogy a munkaerő-kölcsönzés csak egy átmeneti atipikus foglalkoztatási forma legyen, vagyis a dolgozókból belátható időn belül teljes jogú vállalati alkalmazottak legyenek – írja a HVG.

Bővebben




Visszavonuló az adótörvényekből, munkához kötnék a családi pótlékot

A kormánypártok jóvoltából mégsem lenne olyan drasztikus a béren kívüli juttatások megsarcolása, és megerősítették, hogy visszavonják az internetadót is. Viszont újabb fideszes megerősítést kap Orbán Viktor célja, a „munkaalapú társadalom” – írja a vs.hu.

Bővebben




Csapdába csalják a rezidenseket

A Markusovszky ösztöndíjasok bére a felére csökken a szakvizsga után, miközben az ösztöndíj szerződésben vállalták, hogy nem fogadnak el hálapénzt. A szakorvosi minimálbér nélkül ez csapda a rezidenseknek - hívja fel a figyelmet a honlapján elhelyezett sajtónyilatkozatában a Magyar Rezidens Szövetség.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector