2050-re minden harmadik magyar 60 évesnél idősebb lesz

Jelenleg az EU átlagát tekintve 80 év, míg hazánkban 75 év a születéskor várható élettartam. A kutatások szerint a nyugdíjasok közül egyre többen figyelnek a sportolásra, ami hatékonyan segíti őket egészségük megőrzésében, és sokan ismerkednek a számítógépek és az internet előnyeivel is – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Minimálbér: az NGM-nek nem sürgős tárgyalni róla

  A kormány húzza-halasztja, hogy tárgyaljon a legkisebb bérről. A szakszervezetek a létminimumhoz zárkóztatnák fel több év alatt a minimálbért. A munkáltatók a bizonytalanság miatt évekre nem köteleznék el magukat. A kormány 3,4 százalékot mondott a bérnövekedésre – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Tilos bizonytalanságban tartani a dolgozót

A munkáltató rendeltetésellenes joggyakorlásának minősül, ha a közgyűlés határozata után csak mintegy két év elteltével közli a felmondást és ezzel a munkavállalót hosszú ideig bizonytalan helyzetben tartja - állapította meg Kúria, melyről a munkajog.hu is beszámolt.

Bővebben




Különleges nyugdíjszerű ellátás: baleseti járadék

   A nyugdíjszerű ellátásokat bemutató sorozat különleges része a baleseti járadékot ismertető írás. A különlegességet az adja, hogy a baleseti járadék az egészségbiztosítás pénzbeli baleseti ellátása, azaz kifejezetten egészségbiztosítási ellátás, ám a baleseti járadék iránti igényt a nyugdíjmegállapító szervnél kell bejelenteni – olvasható az ado.hu-n.

Bővebben




Létüket féltik az alapítványi iskolák

 

Bővebben




Öt érv, amiért érdemes lehet kisgyermekeseket alkalmazni

Az alacsony munkaerő-piaci aktivitás nálunk komoly problémát jelent: a nem dolgozók jelentős részét pedig a kisgyermekes szülők alkotják. Egy átlagos magyar édesanya egy gyerekkel három, több gyerekkel akár tíz évig is gyesen marad. A társadalmi elvárások ellenére azonban sok szülő cserélné a mackónadrágot kiskosztümre ennél hamarabb is; ők viszont a HR-esek nehezen bevehető bástyáiba ütköznek - még az állásinterjús dresscode-ban is - ennél a felismerésnél: Ja, hogy Ön kismama...

Bővebben




Anyagilag és szakmailag újra vonzóvá kell tenni a háziorvosi pályát

A legtöbbet a nagy ortopédiai műtétekre, a térd- és csípőprotézis-, illetve gerincműtétekre, továbbá a szemlencse-beültetésekre kell várni – mondta az M1 Ma reggel című műsorában az egészségügyért felelős államtitkár azzal kapcsolatban, hogy az idén több mint egymilliárd forintot fordít a kormány a várólisták további csökkentésére. Emellett jelezte: sok belgyógyász, sebész, urológus, radiológus végez háziorvosi munkát, eddig helyben azonban nem végezhettek szakorvosi vizsgálatot. Jövőre ez is megváltozik.

Bővebben




Az unió jót akart 120 ezer magyarnak, de a kormány nem hagyja

Sikerült úgy beilleszteni a magyar jogrendbe egy uniós direkítvát, hogy az gyakorlatilag semmilyen változást nem hoz. Márpedig nem biztos, hogy az uniós jogalkotónak ez volt a célja, amikor arra törekedett, hogy a munkaerő-kölcsönzés csak egy átmeneti atipikus foglalkoztatási forma legyen, vagyis a dolgozókból belátható időn belül teljes jogú vállalati alkalmazottak legyenek – írja a HVG.

Bővebben




Visszavonuló az adótörvényekből, munkához kötnék a családi pótlékot

A kormánypártok jóvoltából mégsem lenne olyan drasztikus a béren kívüli juttatások megsarcolása, és megerősítették, hogy visszavonják az internetadót is. Viszont újabb fideszes megerősítést kap Orbán Viktor célja, a „munkaalapú társadalom” – írja a vs.hu.

Bővebben




Csapdába csalják a rezidenseket

A Markusovszky ösztöndíjasok bére a felére csökken a szakvizsga után, miközben az ösztöndíj szerződésben vállalták, hogy nem fogadnak el hálapénzt. A szakorvosi minimálbér nélkül ez csapda a rezidenseknek - hívja fel a figyelmet a honlapján elhelyezett sajtónyilatkozatában a Magyar Rezidens Szövetség.

Bővebben