Havasi: az egyeztetések után lesz döntés a vasárnapi zárva tartásról

A vasárnapi nyitva tartás témájában zajlanak a konzultációk, az érintettek véleményének meghallgatása után kerülhet sor a döntések meghozatalára, illetőleg jogszabályok megalkotására - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár pénteken az MTI érdeklődésére.

Bővebben




Magyarországon keres dolgozókat egy angol gyár

Magyarországon toboroz épülő szendvicsüzemébe dolgozókat egy angliai cég, mert otthon képtelen elegendő munkatársat találni – írja az eco.hu

Bővebben




A LIGA nem támogatja a boltok vasárnapi kötelező bezárását

A LIGA szakszervezeti szövetség nem támogatja a boltok vasárnapi kötelező bezárását, ehelyett a vasárnapi nyitva tartás költségeinek emelését és szabályainak szigorítását javasolja a kormánynak - közölte a munkavállalói érdekképviselet pénteken.

Bővebben




Czibere: A segély aktivitásra, munkavállalásra ösztönözzön

A gyermekétkeztetésre és a szociális ellátásokra lényegesen több pénz jut a jövő évi költségvetésben, mint az idén, valamint július 1-jétől béremelés lehet a szociális szférában. Erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára beszélt az MTI-nek.

Bővebben




Folytatódhat a német mozdonyvezetők sztrájkja

Egyelőre folytatódhat a német mozdonyvezetők sztrájkja, mert a frankfurti munkaügyi bíróság elutasította csütörtök késő este a német államvasutak (DB) keresetét a munkabeszüntetés betiltására.

Bővebben




Nagyon sok pedagógus veszíti majd el az állását

A helyzet nem reménytelen, de kilátástalan – mondta a közoktatást érintő jövő évi változásokról a Pedagógusok Szakszervezetének szegedi titkára a delmagyar.hu-n. Pap Jánosné hangsúlyozta, a gimnáziumi férőhelyek drasztikus csökkentésével nagyon sok pedagógus veszíti majd el az állását.

Bővebben




Vasárnapi zárva tartás: durva büntetések a törvényjavaslatban

Benyújtotta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozó törvényjavaslatát csütörtökön az Országgyűlésnek.

Bővebben




Kezdenek bekeményíteni a magyar egészségügyben

Garantált minimálbért sürgetnek a szakorvosoknak jövőre a rezidensek. Az orvostechnikai cégek pedig átfogó kórházi adósságrendezést, különben ők is csak akkor vállalják a jövőben a kiszállítást, ha az intézmények előre fizetnek – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Pénzt kapnak a Malév-dolgozók

Tárgyalás, tüntetés és pereskedés után november közepén pénzhez jutnak az egykori Malév-dolgozók. Igaz, követelésüknek csak mintegy harmadát tudja kifizetni a felszámoló. A maradék kétharmadról sem mondanak le a munkavállalók – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Sok budapesti nem vállalta a költözést az államtitkárságnál

Január elejétől Kecskemétre költözik a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága. A Lázár János miniszterhez tartozó szervezeti egység száz-száztíz főnek biztosít munkát, sok budapesti dolgozó azonban nem vállalta a költözést – tudta meg a Magyar Nemzet.

Bővebben