Startlaphoz Csatlakozz!

ASZSZ: az integráció folytatásáról döntött a konföderáció

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) kiáll a szakszervezeti mozgalom megújítása, a nagy érdekvédelmi integráció mellett, ezért kész egy új egyesülési terv kidolgozásában is együttműködni -döntött ma délután a konföderáció 9. kongresszusa. Az ASZSZ is tiltakozik a cafeteria adóemelése ellen, s csatlakozni fog minden megmozduláshoz, amely a bevezetés megakadályozására szerveződik - hangzott el a küldöttértekezleten.

Bővebben




Tucatnyian demonstráltak a Bosch miskolci gyárainál

Tucatnyian demonstráltak kedden a német Bosch konszern miskolci gyárai közelében, közterületen, ahol a Liga Szakszervezetek Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete csendes megmozdulással arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a gyártósor mellett dolgozók érdekeiket egy erős szakszervezet képviselheti.

Bővebben




Orbán közmunkarendszeréről ír a New York Times

Halmajon járt a New York Times munkatársa, hogy bemutassa a közmunkaprogramot – írja a HVG.

Bővebben




A megfelelő munkaerőt várják a brit munkáltatók

Bár az angolok korlátoznák a letelepedők számát, nem eszik olyan forrón a kását. A pécsi munkaerő-közvetítő szerint ugyanis a szigetlakók bizonyos munkákat nem szívesen végeznek el, azokat a bevándorlókra – így a keletiekre – bízzák. Aki megfelelő munkaszerződéssel megy, annak nem sok gondja lehet külföldön – írja a pecsma.hu.

Bővebben




Magyar Szakszervezeti Szövetség  Női és Ifjúsági Tagozatának közös állásfoglalása

Az Országgyűléshez benyújtott költségvetésből kitűnik, hogy a kormány, jelentős mértékben csökkenteni szándékozik a szociális célú támogatások keretösszegét, ezáltal ismételten helyben járatja az alanyi jogon  és rászorultsági alapon járó juttatásokat, helyette az adókedvezmények némi emelését tervezi.

Bővebben




Szakszervezeti vezetők: tarthatatlanul alacsony a szociális ágazatban dolgozók átlagbére

 Szakszervezeti vezetők szerint nem becsülik meg a szociális ágazatban dolgozókat, az átlagbérük tarthatatlanul alacsony. A Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetének (SZTDSZ) képviselői erről kedden beszéltek Budapesten az MTI-nek a szociális munka napja alkalmából rendezett szakmai konferencia előtt.

Bővebben




Főzés, mosás, takarítás: ez mind munka, de hogyan adózunk utána?

A háztartási munkára alkalmazottakat is be kell jelenteni a NAV-nál, de jövedelem nem adóköteles. Mi a teendő? – olvasható a Privátbankár oldalán.

Bővebben




Schneider Istvánné, az Értelmiségi Szakszervezeti Szövetség alelnöke

„Komolyan kellene venni végre, hogy megváltozott a világ körülöttünk, ehhez a szakszervezeteknek is alkalmazkodniuk kellene. Meg kell újulni, tagság nélkül azonban nincs megújulás.  Járni kell az országot, a munkahelyeket, kontaktust kell teremteni az emberekkel, személyes beszélgetéseken kell meggyőzni őket a szakszervezet szükségességéről” – mondta a Szakszervezetek.hu-nak Schneider Istvánné, a Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezetének elnöke, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés és a Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség alelnöke. Az érdekvédő a gondok között sorolta, hogy rossz a szakszervezeteken belüli információ, az egyes szakszervezeti vezetők nem közösen döntenek a helyi vezetőkkel egy-egy kérdésben, hanem öntörvényűen határoznak, és később jelentik azt be.

Bővebben




Óvodalátogatásért jár majd a családi pótlék

 Munkavállaláshoz nem, de óvodáztatáshoz kötnék a családi pótlékot, mondta az Origónak Novák Katalin családügyi államtitkár. A családtámogatások folyamatosan alakuló rendszerével egyszerre bátorítanák a gyerekszülést és a munkavállalást.

Bővebben




Munkaszerződés: a munkavállaló a számára képest hátrányosabb megállapodásba is beleegyezhet

A munkaszerződés főszabály szerint csak a munkavállaló javára térhet el a munka törvénykönyve II. részébe foglalt szabályoktól. Kivételes esetekben azonban a munkavállaló a számára a törvényhez képest hátrányosabb megállapodásba is beleegyezhet. Következzen néhány szerződési kikötés, amelyeknél jobb az óvatosság! – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector