Czomba szerint több szakmunkásra van szükség, mint amennyit a képzési rendszer kibocsát

Több szakmunkásra, technikusra van szükség, mint amennyit a jelenlegi képzési rendszer kibocsát, ezért egyebek mellett ki kellene tolni vagy meg kellene szüntetni az iskolarendszerű szakképzés 21-éves korhatárát, hogy érettségi után minél többen tudjanak részt venni abban - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésekért és munkaerőpiacért felelős államtitkára pénteken, Székesfehérváron, a Fejér Megyei Kormányhivatal pályaválasztási kiállításán megtartott szakmai fórumon.

Bővebben




Meghosszabbították a megváltozott munkaképességűek támogatott foglalkoztatását

Három hónappal meghosszabbították a megváltozott munkaképességű, rehabilitálható munkavállalók támogatott foglalkoztatásának határidejét - jelentette be a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatói tanácsadója pénteki sajtótájékoztatóján Tatabányán.

Bővebben




Munkástanácsok: fontos a vasárnapi munkavégzés korlátok közé szorítása

A Munkástanácsok szerint fontos a vasárnapi munkavégzés korlátok közé szorítása - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége az MTI-vel pénteken.

Bővebben




Távközlési Szakszervezet: Ne akadályozzák a szakszervezeti egyesülést

A Távközlési Szakszervezet aggodalommal figyeli a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) kongresszusának előkészületeit. A sajtóból értesültünk róla, hogy a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) a kongresszusán olyan döntést hozott, amellyel megakadályozza a Magyar Szakszervezeti Szövetség tényleges megalakulását.

Bővebben




Alig kellenek valakinek az üres háziorvosi praxisok

Hiába csábították többmilliós vissza nem térítendő támogatással a háziorvosokat az évek óta üresen álló praxisokba, azok negyedére sem jelentkeztek. Az október végi pályázati határidőig mindössze 46 pályázat érkezett az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz – írta a Világgazdaság pénteken.

Bővebben




Milliókat küld létminimum alá a kormány?

Gyakorlatilag megszüntetné a munkanélküli-ellátást a kormány 2018-ra, ezzel párhuzamosan pedig remek választási költségvetést alakítana ki magának. A büdzsé középtávú terveit jóval a 2015-ös költségvetés szövegének benyújtása után csatolták. Átnézve az anyagot, indokolt lehetett a titkolódzás – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Autós demonstrációt szervez a Magyar Szolidaritás Mozgalom

A Magyar Szolidaritás Mozgalom az orbáni gazdaság- és társadalompolitika, a szolgálati, a korkedvezményes és korengedményes nyugdíjak megszüntetése ellen, az állami szintre emelt korrupció elleni tiltakozásul péntek délután autós demonstrációt szervez – írja a 168 óra.

Bővebben




Így mentheti meg bennragadt szabadságát

A közeledő év vége miatt számolni kell a még ki nem adott szabadságnapokkal. Átvihetők-e 2015-re? A munkavállaló dönt, vagy az összetorlódott munkákra hivatkozva a munkáltató? A cég leállása, a próbaidő hogyan befolyásolja a szabadságot? Az Adózóna összeállítása.

Bővebben




Facebook az irodai gépen? Nem alapjog!

 Manapság már kevés olyan munkakör létezik, amihez nincs szükség internetre. Ahol van, ott ezt az eszközökkel együtt a munkáltatónak kell biztosítania. Hogy mire és hogyan használható a rendszer, azt érdemes szigorúan szabályozni – olvasható a Piac&Profit oldalán.

Bővebben




25 éves a NAVOSZ

Nagy tisztelettel köszöntöm a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő NAVOSZ minden tagját és vezető tisztségviselőit!

Bővebben