Magyar Szakszervezeti Szövetség: Mindenkihez! Azonos érdek - közös cselekvés!

 A Magyar Szakszervezeti Szövetség 2014. november 21-én megtartotta első kongresszusát, döntött az integráció megvalósításához szükséges lépésekről.

Bővebben




Magyar Szakszervezeti Szövetség: végigviszik az egyesülési folyamatot

Nem vitte kenyértörésig a belső vitát a három egyesülni kívánó szakszervezeti konföderáció. A Magyar Szakszervezeti Szövetség pénteki kongresszusán megerősítették: végigviszik az egyesülési folyamatot – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Szakszervezetek tüntettek a társadalmi párbeszédért Budapesten

A Liga Szakszervezetek szervezésében mintegy 500-an tűntettek a munkavállalói jogokat érintő érdemi társadalmi párbeszédért pénteken Budapesten a Kossuth tér szomszédságában, az Alkotmány utcában.

Bővebben




Hogyan bánjunk az Y-generációval?

A közkeletű vélekedéssel szemben nem igaz az, hogy a munkaerőpiacon egyre nagyobb arányban jelen lévő Y nemzedék tagjai – azaz az 1980 és 2000 között születettek – jelentősen különböznének az idősebb generációktól. A brit Oxford Economics kutatóintézet és az SAP német üzleti szoftverfejlesztő és szolgáltató valószínűleg komoly vitát kiváltó felmérése szerint ugyanis az Y nemzedékhez tartozók számára sem a munka és magánélet közötti ideális egyensúly elérése a legfontosabb, hanem az, hogy megfelelő fizetést, illetve kompenzációt kapnak-e - írja a HVG.

Bővebben




A diákokért vonulnak utcára a pedagógusok

 Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke szerint a kormány több bevezetett és tervezett közoktatási intézkedése sérti a diákok oktatási jogait. Interjú a Magyar Narancsban.

Bővebben




Tarnai szerint megszűnhet a munkavállalók kiszolgáltatott helyzete a vasárnapi zárva tartással

A Pest megyei kormánymegbízott szerint az üzletek vasárnapi nyitva tartásának korlátozásával megszüntethető lenne a munkavállalók jelenlegi, sokszor kiszolgáltatott helyzete a munkaadókkal szemben.

Bővebben




A közmunkaprogram lefelé húzza a bérstatisztikát

A várakozásoknak megfelelően, pozitívan alakulnak a kereseti tendenciák az MTI által pénteken megkérdezett elemzők szerint.

Bővebben




Megszűnik a nyugdíjrefom-alap

A kormány benyújtotta a 2015. évi költségvetést megalapozó törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, amelyben egyebek mellett módosítja az államháztartási törvényt, megszünteti a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapot és sávosan határozza meg az alkoholok jövedéki biztosítékrendszerét.

Bővebben




A Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete egyetért a LIGA Szakszervezetek megfogalmazott céljaival

 A TUDOSZ egyetért a demonstrációval és támogatja annak célját. A Társadalmi Párbeszéd intézményeinek léte a rendszerváltás egyik vívmánya volt, ami mostanra teljesen kiüresedett, ha névleg esetleg még létezik is, súlytalanná vált.

Bővebben




A Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete támogatja a Pedagógusok Szakszervezetének demonstrációját

 A TUDOSZ egyetért a demonstrációval és támogatja a megmozdulást. Egyetért a Pedagógusok Szakszervezetének tiltakozásával.

Bővebben