Startlaphoz Csatlakozz!

Több mint ötezren írták alá a dohányipari szakszervezet petícióját

Több mint 5000 aláírás gyűlt össze négy nap alatt arra a petícióra, melyet a Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete nyújtott be a dohányipari vállalkozások 2015. évi egészségügyi hozzájárulásáról, valamint a dohánytermék-kiskereskedelem integrációjáról szóló törvényjavaslat ellen - tájékoztatta kedden a szakszervezet az MTI-t.

Bővebben
Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete: Vonják be a döntéshozók a munkavállalókat a Közlekedésszervezési Koncepció kialakításába!

2014. november 26-án tárgyalhatja a Fővárosi Közgyűlés azt a Közlekedési Koncepciót, amely alapjaiban változtatja meg a budapesti közlekedési intézményrendszert. A változás több mint 10.000 olyan munkavállalót érint, akik évek, sőt évtizedek óta dolgoznak a közösségi és az egyéni közlekedés fenntartásán és fejlesztésén. Tudjuk, hogy főpolgármester úrnak és a Fővárosi Közgyűlés tagjainak fontos a minél szélesebb körű társadalmi egyeztetés, értékelik a több évtized alatt felhalmozott szakmai tapasztalatot, ezért arra kérjük a döntéshozókat, hogy a Közlekedési Koncepció elfogadása előtt vonják be az érintett közszolgáltató cégek dolgozóit, egyeztessenek velük a tervezetről.

Bővebben
Elbocsátásoktól tartanak

Jelentős drágulást nem, elbocsátásokat viszont okozhat az üzletláncoknál az élelmiszerlánc-felügyeleti díj emelése az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint. Az érdekképviselet főtitkára arra számít, hogy a multik a beruházások elhalasztásával és a bérköltségek csökkentésével gazdálkodják ki a milliárdos többletterhet – olvasható az mno.hu oldalán.

Bővebben
Nehezítik a külföldiek szerbiai munkavállalását

 Külföldi példára hivatkozva nehezítenék a külföldiek munkavállalását Szerbiában, az erről szóló törvénytervezet szerint csak abban az esetben lehet ezentúl külföldi állampolgárt foglalkoztatni a szerbiai vállalatokban, ha nincs a munkakörnek megfelelő szerb jelentkező.

Bővebben
Kitiltották a szakszervezeti vezetőt

A történelem megismétli önmagát. Hofekker Ferencet, a pécsi busztársaság mellett működő szakszervezet elnökét kirúgása után a cég területéről is kitiltották. Hofekker szerint a társaság közelgő feldarabolása miatt próbálják kétségbeesetten ellehetetleníteni és minél jobban meggyengíteni az érdekvédelmet – írja a pecsistop.hu.

Bővebben
Magasabb fizetéseket követelnek a szakszervezetek

Holnap végre megkezdődnek a minimálbér emelésével kapcsolatos egyeztetések. A szakszervezetek már eddig is többször kezdeményezték a megindításukat. Szerintük a kormány jövő évi bérekkel kapcsolatos elképzelései nem egyértelműek a költségvetés tervezetében, és a reálkeresetek csökkenésétől tartanak – olvasható a Napi Gazdaságban.

Bővebben
Folytatja a tárgyalást a szociális államtitkárság képviselőjével az MSZ EDDSZ

  Folytatják a tárgyalást a szociális államtitkárság képviselőjével, mert az elmúlt ciklus egyeztetéseinek már kézzelfogható eredményei vannak – mondta a Magyar Hírlapnak Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szo­ciális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszerveze­tének (MSZ EDDSZ) elnöke.

Bővebben
Távmunka akár a Marsról is

Az X generáció (az 1965 és 1975 között születettek, másképpen „digitális bevándorlók”) és az Y generáció (az 1976 és 1995 között születettek) munkavállalói rugalmasabb munkakörülményeket szeretnének, a cégek pedig javarészt igyekeznek megfelelni ezeknek az igényeknek - áll a legújabb Cisco Connected World Technology Report (CCWTR) című jelentésben, melyet a Figyelő is ismertetett.

Bővebben
A magánnyugdíjpénztárak szinte garantáltan megszűnnek

 A magánnyugdíjpénztárak szinte garantáltan megszűnnek: ha nem az alacsony tagdíjfizetési hajlandóság, akkor a tovább apadó létszám miatt. Az állam kinyitja a kaput a visszalépésre a tb-rendszerbe, ám a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapot, amely a magánkasszákban maradt vagyon kezelését végezte, január végén felszámolják – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben
Készenléti jellegű munkakör

 A munkakör készenléti jellegének megállapítására a munkáltató jogosult, egyoldalúan, a munkavállaló megkérdezése nélkül – olvasható a munkajog.hu-ban.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector