Startlaphoz Csatlakozz!

Varga: továbbra is egymillió új munkahely a terv

A magyar gazdaság növekedési lendületben van, a bővülés pedig önmagában is növeli az emberek elhelyezkedési esélyeit - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön magyar újságíróknak Szöulban, ahol az Orbán Viktor kormányfő vezette delegáció tagjaként tartózkodik.

Bővebben




Veszélyben az egészségügy átalakítása

  Támogatja az egészségügy tervezett átalakítását a Magyar Orvosi Kamara (MOK), azonban finanszírozási oldalról nem látható a program megvalósíthatósága - mondta mai sajtótájékoztatóján Éger István MOK elnök.

Bővebben




A foglalkoztatók többsége nem tartja be a munkaügyi szabályokat

Munkaügyi jogsértéseket és munkavédelmi szabálytalanságokat tárt fel a foglalkoztatók többségénél a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) az év első kilenc hónapában végzett vizsgálatai során - derült ki a NMH honlapján közzétett jelentésből.

Bővebben




Általános sztrájk Görögországban

Huszonnégy órás általános sztrájkot tartanak csütörtökön Görögország-szerte a szakszervezetek, leállnak a szolgáltatások, nem indulnak a légi, vasúti és tengeri járatok, zárva maradnak az iskolák, és a kórházak is csak a sürgős eseteket látják el.

Bővebben




A közfoglalkoztatás továbbra is jelentősen hozzájárul a foglalkoztatási adatok javulásához

A magánszférában is bővült a munkaerő-kereslet augusztus-októberben, de a közfoglalkoztatás továbbra is jelentősen hozzájárul a foglalkoztatási adatok javulásához - kommentálták a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közölt munkaerő-piaci adatait az elemzők.

Bővebben




Nyugdíj és jogbiztonság

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter újabb fontos bejelentést tett a magyar nyugdíjrendszerrel kapcsolatban: a magán-nyugdíjpénztári rendszer szabályozásában ezúttal az a legfontosabb változás, hogy megszüntetik azokat a pénztárakat, amelyeknél a taglétszámhoz képest a befizetők aránya nem éri el a hetven százalékot abban a féléves időszakban, amikor a befizetések arányát vizsgálják. Márpedig piaci szereplők egységesen azt állítják, hogy ez a tagdíjfizetési arányra vonatkozó kritérium lényegében egyáltalán nem teljesül az egykori kötelező magánnyugdíjpénztáraknál – vagyis a törvényjavaslattal praktikusan halálos ítéletet mondtak ki ezekre a pénztárakra. Azóta sokan tollat ragadtak, főként azok közül, akik 2010 után is kitartottak korábban kötelezően választott magánnyugdíjpénztáruk mellett, emlékeztetve arra, hogy ezzel a kormány valójában akkori választásukat ignorálja, és egykori befizetéseikhez való jogosultságukat kérdőjelezi meg – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A nép dönthet a vasárnapi vásárlásról

 Folytatódnak a tárgyalások, a VOSZ pedig bejelentette, ha elfogadják a nyitva tartást korlátozó törvényjavaslatot, akkor népszavazást kezdeményez – írja a hir24.hu.

Bővebben




Augusztus-októberben 4 millió 184 ezren dolgoztak Magyarországon

Idén augusztus-októberben 4 millió 184 ezren dolgoztak Magyarországon a 15-74 éves korosztályból, 192 ezerrel többen, mint egy évvel korábban - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Bővebben




9000 ezer ember tűnt el a munkaerőpiacról egy hónap alatt

A legfrissebb adatok szerint 2013 februárja óta nem vonult ki a munkaerőpiacról annyi ember, mint most októberben.

Bővebben




VDSZ: Miért titkolják a munkahelyi baleseti statisztikát?

A munkavédelem területén a legrosszabbtól tart a vegyipari szakszervezet, ezért közérdekű adatszolgáltatásként kéri ki az idei munkahelyi balesetek és halálesetek statisztikáját, hogy lássa, miért titkolja a kormány számokat. Ráadásul a hatósági ellenőrzéseket végző Nemzeti Munkaügyi Hivatal éppen most fog megszűnni, s a szakszervezet attól tart, ezzel a munkavédelmi ellenőrzés gyakorlatilag megszűnik.  

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector