Varga: továbbra is egymillió új munkahely a terv

A magyar gazdaság növekedési lendületben van, a bővülés pedig önmagában is növeli az emberek elhelyezkedési esélyeit - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön magyar újságíróknak Szöulban, ahol az Orbán Viktor kormányfő vezette delegáció tagjaként tartózkodik.

Bővebben




Veszélyben az egészségügy átalakítása

  Támogatja az egészségügy tervezett átalakítását a Magyar Orvosi Kamara (MOK), azonban finanszírozási oldalról nem látható a program megvalósíthatósága - mondta mai sajtótájékoztatóján Éger István MOK elnök.

Bővebben




A foglalkoztatók többsége nem tartja be a munkaügyi szabályokat

Munkaügyi jogsértéseket és munkavédelmi szabálytalanságokat tárt fel a foglalkoztatók többségénél a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) az év első kilenc hónapában végzett vizsgálatai során - derült ki a NMH honlapján közzétett jelentésből.

Bővebben




Általános sztrájk Görögországban

Huszonnégy órás általános sztrájkot tartanak csütörtökön Görögország-szerte a szakszervezetek, leállnak a szolgáltatások, nem indulnak a légi, vasúti és tengeri járatok, zárva maradnak az iskolák, és a kórházak is csak a sürgős eseteket látják el.

Bővebben




A közfoglalkoztatás továbbra is jelentősen hozzájárul a foglalkoztatási adatok javulásához

A magánszférában is bővült a munkaerő-kereslet augusztus-októberben, de a közfoglalkoztatás továbbra is jelentősen hozzájárul a foglalkoztatási adatok javulásához - kommentálták a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közölt munkaerő-piaci adatait az elemzők.

Bővebben




Nyugdíj és jogbiztonság

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter újabb fontos bejelentést tett a magyar nyugdíjrendszerrel kapcsolatban: a magán-nyugdíjpénztári rendszer szabályozásában ezúttal az a legfontosabb változás, hogy megszüntetik azokat a pénztárakat, amelyeknél a taglétszámhoz képest a befizetők aránya nem éri el a hetven százalékot abban a féléves időszakban, amikor a befizetések arányát vizsgálják. Márpedig piaci szereplők egységesen azt állítják, hogy ez a tagdíjfizetési arányra vonatkozó kritérium lényegében egyáltalán nem teljesül az egykori kötelező magánnyugdíjpénztáraknál – vagyis a törvényjavaslattal praktikusan halálos ítéletet mondtak ki ezekre a pénztárakra. Azóta sokan tollat ragadtak, főként azok közül, akik 2010 után is kitartottak korábban kötelezően választott magánnyugdíjpénztáruk mellett, emlékeztetve arra, hogy ezzel a kormány valójában akkori választásukat ignorálja, és egykori befizetéseikhez való jogosultságukat kérdőjelezi meg – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A nép dönthet a vasárnapi vásárlásról

 Folytatódnak a tárgyalások, a VOSZ pedig bejelentette, ha elfogadják a nyitva tartást korlátozó törvényjavaslatot, akkor népszavazást kezdeményez – írja a hir24.hu.

Bővebben




Augusztus-októberben 4 millió 184 ezren dolgoztak Magyarországon

Idén augusztus-októberben 4 millió 184 ezren dolgoztak Magyarországon a 15-74 éves korosztályból, 192 ezerrel többen, mint egy évvel korábban - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Bővebben




9000 ezer ember tűnt el a munkaerőpiacról egy hónap alatt

A legfrissebb adatok szerint 2013 februárja óta nem vonult ki a munkaerőpiacról annyi ember, mint most októberben.

Bővebben




VDSZ: Miért titkolják a munkahelyi baleseti statisztikát?

A munkavédelem területén a legrosszabbtól tart a vegyipari szakszervezet, ezért közérdekű adatszolgáltatásként kéri ki az idei munkahelyi balesetek és halálesetek statisztikáját, hogy lássa, miért titkolja a kormány számokat. Ráadásul a hatósági ellenőrzéseket végző Nemzeti Munkaügyi Hivatal éppen most fog megszűnni, s a szakszervezet attól tart, ezzel a munkavédelmi ellenőrzés gyakorlatilag megszűnik.  

Bővebben