Virgácsot küldtek az Orbán-kormánynak

A hivatásunkból szívatás lett – ez csak egyike annak a számos jelmondatnak, amely elhangzott szombat délután a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének tüntetésén. A József nádor téren összegyűlt körülbelül kétszáz ember magasabb bérekért és jobb munkakörülményekért demonstrált, többen Mikulásnak öltöztek – írja az Origo.

Bővebben




Hárommillió embert fenyeget a szegénység

 A magyarok közel egyharmada, bő 3 millió ember tartozott tavaly a szegénység által fenyegetettek közé. A leginkább veszélyeztetettek a gyerekek, náluk a rizikó 10 százalékponttal meghaladja az országos átlagot. Az InfoTandem heti infografikája az ado.hu-n.

Bővebben




Kisokos a prémiumról és a jutalomról

A munkáltatónak alapvető érdeke fűződik ahhoz, hogy a munkavállalók a legjobb teljesítményt nyújtsák munkahelyükön. Ilyen ösztönző és „teljesítményfokozó szer” lehet a prémium, és közvetve, bizonyos esetekben a jutalom is kiválthatja ezt a hatást – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




A kreatív szektor a harmadik legnagyobb munkaadó Európában

A kreatív- és kulturális iparágban dolgoznak a legtöbben Európában az építőipar és a vendéglátóipar után, a szektor vonzza a helyi, fiatal munkaerőt - derült ki a EY (korábban Ernst&Young) tanácsadó cég friss felméréséből, amelynek eredményeit az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület juttatott el az MTI-nek.

Bővebben




NGM: egyeztettek a nemzetgazdasági tárca vezetői a LIGA-val

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vezetői egyeztettek a LIGA Szakszervezetek képviselőivel november 20-án, erről az NGM és a LIGA is közleményben adott tájékoztatást a megbeszélések után - szögezte le az NGM pénteken az MTI tájékoztatására.

Bővebben




Varga: a hazai kkv-k kétmillió embernek biztosítanak munkahelyet

A hazai kis- és középvállalkozások fontos szerepet töltenek be a magyar gazdaságban, mintegy 2 millió embernek biztosítanak munkahelyet, a munkavállalók 73 százalékát foglalkoztatják - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vállalkozók Napja rendezvényén.

Bővebben




Tüntetésekre kell készülni az év utolsó hónapjában

Több szakszervezet is az utcára vonul decemberben. Szombaton a közfoglalkoztatottak szakszervezete demonstrál, 15-én pedig a LIGA tüntet. Az érdekvédő szervezetek béremelést követelnek, de a lázári munkatempóval sincsenek megelégedve – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




A munkástanácsok 4,5 százalékos bérnövekedést tartanak reálisnak

A gazdasági folyamatok alapján a következő évben 4,5 százalékos bérnövekedést tart reálisnak a Munkástanácsok Országos Szövetsége - közölte a szövetség gazdasági szakértője a Zala Volán Dolgozóinak Demokratikus Szakszervezetének (ZVDSZ) pénteki fórumán, Zalaegerszegen.

Bővebben




A fejlett gazdaságokban háromszor magasabbak a bérek, mint a fejlődőkben

 A fejlett gazdaságokban még mindig átlagosan háromszor olyan magasak a bérek, mint a feltörekvő és fejlődő országokban, annak ellenére, hogy az elmúlt évtizedben a fejlődő országok átlagbérei közeledtek a fejlettekéhez - állapította meg a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) bérekről szóló legújabb globális jelentése.

Bővebben