Biztonságra vágynak a magyar álláskeresők

A munkahelyek megbízhatósága és stabilitása a legfontosabb szempont a magyar alkalmazottak számára - derül ki a Decoding Global Talent kutatás magyar partnere, a Profession.hu online álláskereső portál eredményeiből, amelyről kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Bővebben




Végkielégítés: mi számít bele a jogosultsági időbe?

Mikor nem számít bele a végkielégítésre jogosító időbe a munkabérrel nem díjazott időszaka a dolgozónak? Mi a szabály, ha a munkavállaló keresőképtelensége a munkáltatónak róható fel? A Piac&Profit összefoglalta a lényeget.

Bővebben




Nem zökkenőmentes a generációk közti együttműködés

 A munka világába frissen belépők és a veteránok jelentik a legnagyobb kihívást, míg a harmincas-negyvenesekkel általában könnyebb együtt dolgozni.

Bővebben




Leáll a termelés a Douwe Egberts budapesti gyárában

December végén leáll a termelés a Douwe Egberts Hungary Zrt. budapesti gyárában, az üzem eszközeit elárverezik - közölte az árverést szervező Intergavel Aukciószervező Kft. az MTI-vel kedden.

Bővebben




Manpower: Magyarország Európa legoptimistább országai között van

Javulnak a munkakeresők lehetőségei 2015 első negyedévében a Manpower felmérése szerint: a munkaadók 13 százaléka tervez létszámbővítést a következő három hónapban, 8 százalékuk elbocsátással számol, míg 73 százalék nem tervez változást - derül ki a Manpower keddi, MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Bővebben




SZEF: a kormány nemet mondott a közszolgálati keresetek emelésére

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma szerint a kormány nemet mondott a közszolgálati keresetek jövő évi emelésére, a munkavállalói oldalt alkotó szakszervezetek felálltak a tárgyalóasztaltól - közölte a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) kedden.

Bővebben




Beszámít a kedvezményes nyugdíjba a svéd munka

A Kúria úgy döntött: a nők 40 éves kedvezményes nyugdíjába beszámíthat a svédországi munkavállalás is – olvasható a munkajog.hu.

Bővebben




Vasárnapi kárfelmérés: mennyit bukhatnak a zárva tartáson?

 A vasárnapi zárva tartásról szóló politikai döntés megszületése után a részletszabályok enyhítése lehet a tét a kereskedőknek – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




A női dolgozók 15 százaléka már kapott szexuális ajánlatot

A magyar munkavállalók fele nem akar női főnököt, beosztottat, és vele egy szinten lévő női kollégát is körülbelül minden negyedik ember akar, derül ki a Gemius Hungary Kft. 2014 nyarán készült felmérésből – írja a Népszava.

Bővebben




Alkotmányellenes a szabadság számítási módja?

Alkotmányellenes az éves rendes szabadság számításának módja – legalábbis erre enged következtetni egy ombudsmani jelentés, mely elvileg már a taláros testületnél jár. Mire számíthat a munkáltató és a munkavállaló? A hír még igencsak friss, az Alkotmánybíróságnak így még nem állt elég idő a rendelkezésére a döntéshez. Cikkünk röviden elemzi az ombudsman érveit, akárcsak azt, hogy a munkáltatót miben és hogyan érintheti egy esetleges jogszabályváltozás és hogy a jövőben – amennyiben a vizsgált szabályozás valóban alkotmányellenesnek találtatik – milyen lehetőségei és kötelezettségei lehetnek ezzel kapcsolatban a munkáltatóknak.

Bővebben