A szakszervezetek hétfőn országos útlezárással tiltakoznak a kormány intézkedései ellen

A szakszervezetek december 15-én reggel 7 és délután 4 óra között országos félpályás útlezárással tiltakoznak a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései, köztük a korkedvezményes nyugdíj eltörlése és a kafetéria többlet adóterhei ellen - jelentette be Gaskó István, a tiltakozó akciót szervező Liga Szakszervezetek elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Bővebben




Miért helyezkedik el egyre több friss diplomás multicégeknél?

Miért helyezkedik el egyre több friss diplomás multicégeknél? Előny vagy hátrány a nemzetközi munkakörnyezet, és milyen karriert lehet építeni pályakezdőként? Az eduline.hu utánajárt.

Bővebben




Sokan fizetés nélkül maradhatnak január elején

 Fizetés nélkül maradhatnak az év elején a dolgozók azoknál a cégeknél, amelyek december 31-éig nem nyilatkoznak tényleges tulajdonosukról számlavezető bankjuknak. A gazdasági társaságok 15-20 százaléka egyelőre nem adta le a papírt. Az egyik vállalkozói érdekképviselet szerint a pénzmosás elleni törvény szigorítása visszaszoríthatja a feketegazdaságot, és eltüntetheti az adócsalásra használt fantomcégek egy részét – írja az mno.hu.

Bővebben




Czomba: nem lehet fenntartani a korkedvezményes nyugdíjat

 Az államtitkár szerint van értelme tárgyalni arról, hogy a veszélyeztetett szakmákban dolgozók kapjanak valamilyen kedvezményt, de a korkedvezményes nyugdíj intézménye nem fenntartható. Czomba Sándor a köztévében elmondta azt is: jelenleg több mint 800 szakmában dolgozó jogosult korkedvezményes nyugdíjra. Ez a rendszer azonban elavult, az intézményt több nyugat-európai ország is kivezeti.

Bővebben




Tízezer informatikus kaphatna azonnal állást Magyarországon

 A kódolás világnyelv, ismerete már gyerekkortól óriási előnyt jelent. Ennek szellemében indul el hétfőn itthon is a Kódolás Órája című eseménysorozat. A Microsoft szerint Magyarországon 10 ezer betöltetlen informatikusi állás van, így az utánpótlás növelése kulcskérdés – írja a HVG.

Bővebben




Új korkedvezményes konstrukciót vár a szakszervezet

 Tárgyalni hívta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert Nemes Gábor, a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke. A december 15-ére tüntetést, útlezárást és forgalomlassítást szervező KSZOSZ célja, hogy a kormány elhalassza a nyugdíjak korkedvezményének év végére tervezett eltörlését.

Bővebben




Szakszervezeti akciótervek

A korkedvezményes nyugdíjjal kapcsolatos parlamenti döntés napjára időzített országos Liga-demonstrációhoz mind több szervezet csatlakozik, ám most a vasutasok is csupán közúton tiltakoznának. A félpályás lezárás helyszíneinek sora bővül, de még bíznak a megegyezésben – írja a Magyar Hírlap.

Bővebben




Új adókat fizethetünk a segélyek leépítése miatt

Több milliárd forintnyi új adót kellene kivetniük a fővárosi önkormányzatoknak ahhoz, hogy fedezni tudják a szociális rendszer átalakításával rájuk háruló segélyezést. De a rászorulók akkor is rosszul járnak, ha a kerületek netán előteremtik a támogatások fedezetét – írja a Népszabadság.

Bővebben




A Munkanélküli Központtól a közpénzes feketemunkáig

Akkor mit fognak csinálni a Munkaügyi Központok? – valószínűleg nagyjából így reagál a munkanélküli segély eltörlésének lehetőségére az átlagember. Ezt az intézményt a honpolgárok többsége bürokratikus nyűgnek, illetve juttatás-kifizetőhelynek tekinti. Ahol azon a csekélyke összegen kívül mást nemigen kaphat. Persze a kincstári álláspont nem erről szól. Aszerint – nagyjából - azért nem lesz szükség segélyre (illetve ezt folyósító hivatalra), mivel mindenkinek lesz munkája, jön a teljes foglalkoztatottság, kvázi itt a Kánaán. Lenti elemzésből ennél (finoman szólva) némiképp borúlátóbb, árnyaltabb összkép rajzolódik ki.

Bővebben




December 12-én nyolcórás általános sztrájk bénítja meg Olaszországot

Az állami és magánszektor dolgozói is csatlakoznak az olasz szakszervezeti föderációk által péntekre meghirdetett nyolcórás általános sztrájkhoz. A munkabeszüntetés érinti a légiforgalmat és a vasúti közlekedést is.

Bővebben