Gaskó szerint a terveknek megfelelően alakult a hétfői tüntetés

A terveknek megfelelően sikerült a tiltakozó akciót megvalósítani, amire a társadalom is toleránsan reagált - nyilatkozta Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke hétfőn délután az MTI-nek.

Bővebben




Czomba szerint a szakszervezetek követelései régóta napirenden vannak

 A dohányipari lobbi tevékenységével hozta összefüggésbe a hétfői demonstrációkat Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár.

Bővebben




Bedőlt az egyik legnagyobb magyar tejes cég

{subtitle}Csoportos létszámleépítés lesz?{/subtitle} 
Felszámolási eljárást kezdeményeztek a Minna Tejipari Zrt. ellen. A tisztán magyar, sőt családi tulajdonban lévő cégnek már tavaly sem ment túl jól, felére esett a forgalma, az igazi megrogyás már egy évvel korábban bekövetkezett, amikor több mint 280 millió forintal romlott az eredményessége. Aggasztó hírek azonban már 2009 óta terjengenek a vállalatról – írja a HVG.

Bővebben




Mit várnak a munkaadók az álláskereső anyukáktól?

Korábbi cikkeinkben már körvonalaztuk, hogyan képes dolgozni egy nő például három gyerek mellett otthonról, vagy éppen a legjobb ügyfélszolgálatost keresve interjúalanyunktól megtudtuk, ő is távmunkában alkalmazta a tökéletesen bevált munkatársnőjét - aki szintén anyuka.  Most annak eredtünk a nyomába, hogy mit vár el egy kiválasztási szakember, ha az állásinterjúra egy kisgyermekes anyuka érkezik – olvasható a profession.hu oldalán.
 

Bővebben




Segély helyett külföldi munka

Sokan már rutinszerűen indulnak útnak, mások most először próbálnak szerencsét.December közepétől indul a téli munkavállalási főszezon külföldön – olvasható a sonline.hu oldalán.

Bővebben




Becsapva érzik magukat a vasút, a Volán és a BKV dolgozói

Becsapva érzik magukat a vasút, a Volán és a BKV dolgozói, miután a kormány év végével kivezetné kor­kedvezményes nyugdíjukat. Az eltökéltebbek a sztrájk lehetőségét is felvetik, de a munkabeszüntetés megszervezése nem kockázatmentes – olvasható a Magyar Narancsban.

Bővebben




Magyar-szlovák közös munkahelyteremtő célú együttműködési megállapodást írtak alá Pozsonyban

 A határ menti térségek gazdasági fejlődésének élénkítése és ezzel a munkahelyteremtés a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a magyar (HIPA) és a szlovák (SARIO) befektetés-ösztönző társaságok vezetői írtak alá hétfőn Pozsonyban.

Bővebben




Negyvenegy helyen tart még a demonstráció

Országszerte negyvenegy helyszínen még tart a hétfőre meghirdetett félpályás, forgalomlassító útlezárás. A legnagyobb torlódás még mindig az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszán van.

Bővebben




Szép dolog a közmunka, de önmagában nem elég

Rendkívül sikeres Pécsett a márciusban indult közfoglalkoztatási program – mondta sajtótájékoztatón Csizi Péter alpolgármester és Moór Eszter, a népjóléti bizottság elnöke, melyről a bama.hu is beszámolt.

Bővebben




Ha így pörög a gazdaság, miért nem rendezik a pedagógusok béreit?

Újra nyílt levelet fogalmazott meg a 13 legeredményesebb magyar gimnázium vezetője és a Nemzeti Pedagóguskar elnöke, miután az emberi erőforrások minisztériuma (EMMI) közleményben reagált szombati nyílt levelükre – olvasható a 444.hu oldalán.

Bővebben