Startlaphoz Csatlakozz!

Ha Brüsszel fizetné a munkanélküliségi segélyt?

 Már az Európai Parlament is arról elmélkedik, hogy megfontolandó lenne bevezetni egy közös uniós munkanélküliségi ellátást, tompítandó a blokkon belüli szociális feszültségeket. Nem beszélve arról, hogy ezzel a válságba süllyedt országok gazdasági teljesítményét is javítani lehetne. A bökkenő az, hogy ez csak az eurózóna tagállamaira vonatkozna, és nem biztos, hogy a gazdagabb országok beraknának komoly összegeket a kalapba. Gond lehet továbbá az is, hogy igencsak szerteágazóak az uniós szociális, munkaerőpiaci rendszerek. Jöhetne a munkanélküliségi segély (egy része) Brüsszelből, vagy sem? – olvasható a HVG-ben.

Bővebben




Mi lesz a bennmaradt szabadsággal?

Az év végéhez közeledve mind a munkáltatók, mind a munkavállalók oldaláról felmerül a kérdés az eddig ki nem vett vagy ki nem adott szabadságok további sorsáról – olvasható a Szabad Földben.

Bővebben




Heteken belül újabb akció jöhet

Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke interjút adott a Magyar Hírlapnak a hétfői demonstrációk kapcsán.

Bővebben




Fehér József: Akár sztrájk is jöhet a közszolgálatban

Akár a sztrájk is szóba kerülhet a közszolgálati dolgozóknál, de ennél is fontosabb, hogy a társadalom többségét is a szakszervezeti követelések mögé kell állítani - erről a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában nyilatkozott Fehér József a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára.

Bővebben




Hogyan változtak a munka díjazásának szabályai?

Az alábbiakban a Munka törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény (a továbbiakban: 1992. évi Mt.) hatálya alatt született olyan jogeseteket mutatunk be, amelyeken keresztül a munka díjazására vonatkozó egyes szabályok változásai nyomon követhetőek – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Lázadnak a kormány ellen az átvert tanárok

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is aláírta azt a nyílt levelet, amelyben elit gimnáziumok vezetői tiltakoznak a pedagógus-bérrendszer módosítása ellen. Mendrey László szakszervezeti elöljáró a sztrájkot sem tartja kizártnakírja a Népszabadság.

Bővebben




Ha nem enged a kormány, jöhet az országos sztrájk?

Gaskó István a Gazdasági Rádióban elmondta:  nem kötnek kompromisszumot a szakszervezetek.

Bővebben




A kormánypártok benyújtották a vasárnapi bérpótlékra vonatkozó javaslatot

A kiskereskedelemben százszázalékos bérpótlék illeti meg a munkavállalót, ha vasárnap dolgozik - ezt tartalmazza a Szatmáry Kristóf (Fidesz) és Harrach Péter (KDNP) által kedden benyújtott törvényjavaslat.

Bővebben




Megszavazták a vasárnapi pihenőnap bevezetését

Megszavazta a parlament kedden a vasárnapi pihenőnap bevezetését, így jövő március 15-étől a hét utolsó napján nem lehet majd dolgoztatni a kereskedelemben.

Bővebben




Nekiment a vasárnapi boltbezárásnak az Financial Times

A Financial Times szerint szembemegy az európai trenddel a magyarországi vasárnapi boltbezárás, a lap által megkérdezett egyik magyar hivatalnok szerint nincs is meg a megfelelő társadalmi támogatottsága. A Tesco is nyilatkozott a lapnak, elmondták, hogy szerintük Magyarország jól jár a vasárnapi kereskedéssel – írja a HVG.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector