A félelem tüntette el a magyar betegeket

Nem buli táppénzre menni a munkahelyről. Inkább rendes szabadságot vesznek ki a magyarok, betegszabi helyett. Egyrészt félnek, másrészt a táppénz nem vonzó. Emellett egyre egészségesebbek – olvasható a buksza.postr.hu posztjában.

Bővebben




Az élőmunkát terhelő adók és járulékok változásai

Az őszi adócsomagnak a munkavállalókat érintő rendelkezései közül a legfontosabbak két jelentős célt szolgálnak: egyrészt a családok további támogatását, másrészt a nem pénzben adott juttatások rendszerének átalakítását - tájékoztatta a PwC Magyarország a ProfitLine.hu-t.

Bővebben




A megfelelő lakás- és szociálpolitikáért tiltakoztak a Kossuth téren

Villámgyors sátorozás kerekedett a Kossuth téren, amikor tüntetők a hajléktalanságra és a szegénységre hívták fel a figyelmet. Az ország karácsonyfája elé kitelepült aktivisták így kívántak békés ünnepeket – tudósított a Magyar Narancs.

Bővebben




Ennyit jelenthet nettóban

Utolsó pillanatban, de kiderült, mennyi lehet jövőre a minimálbér, a bérminimum. Hogy valóban ennyi lesz-e, az még kérdéses. Mert bérmegállapodás továbbra sincs. A közszolgák képviselői kivonultak a tárgyalásról – olvasható az fn.hir24.hu oldalán.

Bővebben




Csak a közmunka hajtja a foglalkoztatást

  Októberben a nemzetgazdaságban az átlagos nettó kereset 3,3 százalékkal növekedett éves alapon, ami az októberi mínusz 0,4 százalékos inflációval együtt 3,7 százalékos nettó reálbér-emelkedést jelent. 

Bővebben




Te mi leszel, ha nagy leszel?

Ilyen munkakört most láttam először: egy közmunkás lombfúvóval a kezében egykedvűen bandukolt a járdán, ahonnan az úttestre fújta a leveleket. Ahonnan viszont az elhaladó autók és buszok menetszele visszafújta a leveleket a járdára. A buszmegállóból sokan figyelték a közmunkás hiábavaló fáradozását – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




25 ezer forintos utalványt kaptak a kormányhivatal dolgozói

A miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János döntése értelmében valamennyi fővárosi és megyei kormányhivatal nem vezető beosztású munkatársának a karácsonyi ünnepek előtt 25 ezer forint értékben Erzsébet utalványt biztosítottak - közölte a megyei kormányhivatal.

Bővebben




A középiskolások a lehetőségeket látják az EU-ban

 Az EU munkahelyeket teremt, segít a fiataloknak külföldi tapasztalatokat szerezni, ráadásul jóval több támogatást ad Magyarországnak, mint amit a válaszadók 70%-a először gondol. Többek között ez derül ki a Mi vagyunk Európa! 2 program keretében készült, nem reprezentatív kutatásból. A kérdőíveket a programban részt vevő 30 iskola 9528 diákja és tanára töltötte ki – írja a profitline.hu.

Bővebben