Startlaphoz Csatlakozz!

A SZEF elfogadhatatlannak tartja a bérmegállapodást

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) számára elfogadhatatlan a kormány és a szociális partnerek között hétfőn aláírt bérmegállapodás - derül ki a mintegy 690 ezer közszolgálati munkavállalót képviselő érdekvédelmi szervezet keddi közleményéből.

Bővebben




Megroppant szolidaritás, magára hagyott közszolgálat

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma vezető tisztségviselőinek nyilatkozata. Az oktatás, az egészségügy, a szociális és kulturális szféra, a közigazgatás, a rendvédelem és más közszolgáltatások 690 ezer munkavállalójának képviselőiként meglepetéssel és mély csalódással értesültünk a versenyszférát képviselő szakszervezetek és a kormány csonka bérmegállapodásáról. A nélkülünk lefolytatott tárgyalásokat követve, részvételünk nélkül aláírt megegyezés ténye és tartalma egyaránt elfogadhatatlan számunkra.

Bővebben




Nem elég a magas szintű pedagógusképzés

A kormány célja, hogy az új pedagóguspolitika és alkotóelemei - életpálya, bértábla, tanfelügyelet, szaktanácsadás, új továbbképzési rendszer - hatékonyan ösztönözzék a minőségi munkát, és támogassák a pedagógushivatás szakmai megújítását valamint presztízsének növelését. Többek között ezt tartalmazza a kormany.hu oldalon közzétett Köznevelés-fejlesztési stratégia, amely szerint 2015 végére kialakul a pedagógus-továbbképzések mindenki számára mindenhol elérhető kínálata és elkészül az életpálya-modell köztes értékelése és a továbbfejlesztési javaslatok.

Bővebben




Jó hír az önkéntes nyugdíjpénztári tagoknak

Tavaly a tagok vagyonának átlagosan kevesebb mint egy százalékát tették ki az önkéntes nyugdíjpénztáraknál a tagdíjbefizetéseket terhelő működési és likviditási célú levonások, valamint a vagyonkezelési és letétkezelési költségek – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) összegzéséből.

Bővebben




A polgármesterek közszolgálati járadéka

A nyugdíjszerű ellátásokat bemutató sorozat utolsó írásaként egy különleges ellátást, a polgármesterek közszolgálati járadékát ismertetjük - olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Hová tűntek az emberek?

Nemrégiben elkészült az Otthontérkép legújabb, a hazai népesség változását települési szinten is bemutató térképszelvénye. A térképen nyomon követhető, hogyan alakult a megyék, kistérségek, települések népességszáma az utolsó két népszámlálás között eltelt időszakban – írja a szoljon.hu.

Bővebben




A 15-64 év közötti nők körében 56,5 százalék a foglalkoztatási ráta

Az Európai Unió tagállamai közül Magyarországon bővült leggyorsabban a női foglalkoztatás - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden.

Bővebben




A kultúra a helyi, fiatal munkaerőt vonzza

A kreatív- és kulturális ipar az elmúlt években is növekedni tudott Európában: ma már hétmillió embert foglalkoztat a kontinensen, azaz ötször többet, mint például a telekommunikációs szektor – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Benkő Tibor: kiszámíthatóbb életpályát kínál a Magyar Honvédség

A jövőben kiszámíthatóbb életpályát, s azzal együtt nagyobb anyagi megbecsülést kínál a Magyar Honvédség - mondta az MTI-nek adott év végi interjújában Benkő Tibor honvéd vezérkari főnök, aki szerint így még minőségibb lehet a haderő. A Magyar Honvédség Gripen vadászgépei szeptemberben kezdik meg a balti légtér védelmét, s az ukrán válság miatt szükséges megerősítő intézkedések jegyében jövőre is számos nemzetközi hadgyakorlaton vesznek részt magyar katonák - fűzte hozzá.

Bővebben




Változások a magánszemélyek adózásában

Januártól változik a magánszemélyek adózása, így módosul a személyi jövedelemadó (szja), a társadalombiztosítási járulék és az egészségügyi hozzájárulás (eho) szabályozása.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector