Startlaphoz Csatlakozz!

Családi adózás 2015-ben

A családi kedvezményt érintő változások közül a kétgyerekesek kedvezményének fokozatos növelése idén még nem kezdődik el, ám akadnak azért jócskán már az idén hatályossá váló változások – írja az ado.hu.

Bővebben




Nem felesleges költés a biztonság

 A munkavédelmi előírásokkal a legtöbb induló vállalkozás vagy nincs tisztában, vagy felesleges költségnek érzi. Addig, amíg a baj be nem következett. A törvény nem tesz különbséget cégek között sem méret, sem tevékenység szerint, és a pénzbírság mellett más büntetéseket is kiszabhatnak a hatóságok – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetsége: az egészségügyi ágazat dolgozóinak bére a legalacsonyabb jelenleg Magyarországon

A Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint az egészségügyi ágazat dolgozóinak bére /142 ezer forint/ a legalacsonyabb jelenleg Magyarországon. E megalázóan alacsony átlagbér ellenére egy kórház összköltségvetésében a bér és bérjárulék mintegy 75%-ot tesz ki. És ebben a közreműködői  szerződések kifizetései nem is szerepelnek.

Bővebben




Szerények a főnökök

  Bár sokan meglepődnének, mennyit keres valójában a főnökük, az igazság az, hogy a magyar ügyvezetők fizetése arányaiban kevesebb, mint nyugati társaiké. Egy amerikai CEO a kisujját sem mozdítaná meg ennyiért – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Egyre jobban leszakad a közmunkások bére

Idén a közfoglalkoztatoti bér bruttó 79 155 forint lesz, míg a szakképzett közfoglalkoztatotti bér 101 480 forintra emelkedik bruttóban - derül ki a legutóbbi Magyar Közlönyből.

Bővebben




Módosítanák az 1989-ben elfogadott gyülekezési törvényt

 Már korábban is több alkalommal felvetődött, hogy módosítani kellene a gyülekezési törvényt, de az ehhez szükséges kétharmad hiányzott. Most a Fidesz jelezte, hogy változtatna, és egyelőre bármit meg is tehet – írja a Népszabadság.

Bővebben




Pályakezdők csökkenő motivációja

A pályakezdő fiatal generációt most nem a divatos „internetes-cyber” világ felől közelítjük meg, hanem a munkavállalási motivációjukat vizsgáljuk. Hogyan keresnek állást, mik az elképzeléseik, az elvárásaik - és ezek mennyire állnak összhangban a munkaerőpiaccal, ami fogadja őket az iskolapadból kilépve.

Bővebben




Egyre több a munkaügyi jogsértés

A munkáltatókat és a foglalkoztatottakat érintő jogsértési arány is növekedett. 2014. januártól szeptemberig a munkaügyi hatóság 14 639 munkáltatót ellenőrzött, a vizsgálatok során a foglalkoztatók 69 %-nál talált munkaügyi jogsértéseket, amelyek a foglalkoztatottak (81 793 fő) 70 %-át érintették - olvasható a munkaügyi hatóság Munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai 2014 harmadik negyedév című beszámolójában.

Bővebben




Néhány száz forint lesz a tagdíj a magánnyugdíjpénztáraknál

Minden magánnyugdíjpénztárnál döntöttek a küldöttek az idei kötelező tagdíj mértékéről az év utolsó napjaiban – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A hómunkások bekerültek a NAV célkeresztjébe

Százötven forinttal emelkedett az alkalmi hómunkások bére 2010-ben, ám három éve változatlan a nyolcórás munkáért járó fizetés. Ha leesik a hó, a hajléktalanok egy része biztosan nem vehetne részt még ebben az éhbéres foglalkoztatásban sem. A NAV viszont fokozott figyelmet fordít az alkalmi munkásokra – írja a Népszava.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector