Az eddigieknél hosszabb programokban vesznek részt a közalkalmazottak

A téli közfoglalkoztatás keretében jelenleg közel 30 ezer ember képzése zajlik, a tanfolyamokról eddig mindössze a tanulók egy ezreléke, 28 ember morzsolódott le – tudta meg a Magyar Nemzet. Januártól számos kedvező változás segíti a közfoglalkoztatottakat: az eddigieknél hosszabb idejű programokban vehetnek részt, és akár egész évben dolgozhatnak.

Bővebben




Népszavazást kezdeményez a Liga szakszervezetek és a VOSZ a vasárnapi pihenőnapról

 Népszavazást kezdeményez a Liga Szakszervezetek a Vállalkozók Országos Szövetségével (VOSZ) a kötelező vasárnapi zárvatartás ellen – jelentette be Gaskó István, a Liga elnöke pénteken a szervezet elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatón Budapesten.

Bővebben




Egyre kisebb térben, ugyanannyi munkavállalóval

Nagyon sok cég a költözéskor, amelynek a célja leginkább a megtakarítás, új, szép és ergonomikus irodabútorokat vásárol. Ezzel szinte kárpótolja a munkavállalókat a berendezett életük újraszervezéséért, és gyakran a nem feltétlenül kedvezőbbé váló irodai munkakörülményekért. Ugyanakkor a startupok, a gyógyszeripari és IT területen dolgozó cégek egészen forradalmi, „otthonos” irodákban élik az életüket. Az elmúlt évtizedek nagy hazai és nemzetközi irodabútor-, és berendezési trendjeiről beszélgettünk a minőségi irodabútort gyártó cég, a Bene vezető értékesítőjével, Molnárné Westermann Krisztinával.

Bővebben




Új szabályok a pénzbeli egészségügyi ellátásra

A gyedre, illetve a TAJ-szám igénylésére vonatkozó előírások, valamint a méltányossági kérelmek foglalkoztatókra vonatkozó szabályai is változtak a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény végrehajtására vonatkozó kormányrendelet módosításával – ismertette az adozona.hu.

Bővebben




20-30 millió forint kellene a nyugdíjas évekre

Ahhoz, hogy a mai fiataloknak gondtalan időskoruk legyen, már most gondolniuk kell arra, miből fognak később lemondás nélkül megélni. Aki már 25 évesen félretesz, havi 10 ezer forintból is megspórolhatja a megfelelő összeget – olvasható az fn.hir24.hu-n.

Bővebben




13 ezerrel megint ugrott az állástalanok száma

 A november végi adatok szerint egy hónap alatt ismét 13 ezer fővel emelkedett a regisztrált álláskeresők száma, ami négyhavi mélypontot jelent így - derül ki a foglalkoztatási szolgálat adataiból, melyet az mfor.hu ismertetett.

Bővebben




Családi adókedvezmény: sürgősen lépjen, ha pénzt akar

Aki szeretné, ha az év elejétől kezdve megkapja a neki járó adó- és járulékkedvezményt, annak célszerű már januárban nyilatkozni a munkáltatójának. Első házasokra is vonatkozik! – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




További Tescókra kerülhet lakat

 Cáfolta a Magyar Nemzetnek  a Spar üzletlánc azt a sajtóértesülést, amely szerint heteken belül lakat kerül tucatnyi áruházukra. Ezzel szemben a Tesco nem áll meg a 13 üzlet bezárásánál, az év során további intézkedések várhatók.

Bővebben




Képernyő előtt: ezek a legfontosabb munkavédelmi előírások

 Talán meglepő, de a képernyő előtti munka is rejt kockázatokat, így, mint minden más területre, munkavédelmi előírások is vonatkoznak rá. Íme a legfontosabb szabályok a Piac&Profit oldalán.

Bővebben




Kötetlen munkarend

 Kötetlen munkarendben dolgozó munkavállaló végezhet-e munkát munkaszüneti napon? Elrendelhető-e részére munkaszüneti napon munkavégzés? Jár-e részére díjazás ebben az esetben? Ha igen, mekkora? A kérdésre dr. Kártyás Gábor munkajogász válaszolt a munkajog.hu oldalán.

Bővebben