Startlaphoz Csatlakozz!

A munkahelyen való netezés jogi keretei

Elmondták az ügyvédek, hogy mégis meddig mehet el a munkavállaló és a munkaadó. Gyakorlatilag már alig akad olyan munkahely, ahol ne lenne internet, ugyanakkor az internethasználat munkajogi aspektusaira még nincsenek írott szabályok, eseti döntések. Általában a munkaszerződés és a józan ész elegendő a helyes pályán maradáshoz, azonban akár privát leveleink is a bíróságon végezhetik, ha túlfeszítjük a húrt. A munkahelyen való netezés jogi kereteit tárták fel a PwC Magyarország szakemberei.

Bővebben




Naponta átlagban több mint 50 üzlet zár be

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elemzése szerint Magyarországon túltelített az élelmiszerkereskedelmi piac, emiatt naponta átlagban több mint 50 üzlet zár be.

Bővebben




Vegyen főnököt kölcsön!

Ne sokat költsön, vegyen inkább kölcsön – akár ezt a régi kor, régi szlogenjét is választhatnák jelmondatuknak az interim menedzserek. Tudják, ők azok a képzett szakemberek, akik egy meghatározott – általában nagy tudást és tapasztalatot igénylő – feladatot meghatározott idő alatt elvégeznek egy vállalatnál, aztán már mennek is tovább – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Minden negyedik dolgozóját elbocsátja a Szegedi Hőszolgáltató

 A Szegedi Hőszolgáltató Kft. menesztett dolgozói pénteken a munkaügyi központtal ismerkedtek. A 25 százalékos létszámleépítésről a kisebbségi magántulajdonost képviselő ügyvezetőt kérdezte a delmagyar.hu munkatársa.

Bővebben




A szegény családokban felnevelkedő gyerekek életkörülményei meghatározzák későbbi életpályájukat is

Már a 2010 előtti baloldali kormány idején készült felmérések is arról tanúskodtak, hogy az északkeleti régióban minden harmadik gyerek mélyszegénységben tengődik. A szociális ellátások köre azóta egyre szűkül. „Mindig abban hittem, hogy a rászorulóknak nem halat kell adni, hanem hálót. Mára odáig fajult a helyzet, hogy kénytelen vagyok belátni: mindkettőre égető szükség van” – mondja Berki Judit, a Nógrád megyei Bátonyterenyén élő szociálpolitikus a Népszabadságban.

Bővebben




A polgármester besokallt a közmunkától

Hatalmas összegeket költ a kormány a közmunkaprogramra úgy, hogy annak semmi értelme – legalábbis Németh István szerint. A baranyai Gyöngyfa polgármestere lemondott, mert reménytelennek látta a helyzetet. Nem tudott értelmes munkát adni a közfoglalkoztatottaknak, akik pedig megelégszenek azzal, amit kapnak – írja a Népszabadság.

Bővebben




A munkanap-áthelyezéseknek nincs számottevő gazdasági hatásuk

A hosszú hétvégék a vendéglátásnak és a turizmusnak rendkívül előnyösek a növekvő forgalom miatt, ugyanakkor a munkanap-áthelyezéseknek nincs számottevő, mérhető gazdasági hatásuk - mondták az MTI-nek nyilatkozó szakértők.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector