Az NGM szerint mintegy 700 ezer lakáshitelesen segíthet a lakáscafeteria

Több mint 700 ezer lakáshitelesen segíthet a lakáscafeteria, vagyis az, hogy a cégek 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel-törlesztését, vagy lakásvásárlását - hívja fel a figyelmet keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Bővebben




Hat ok, ami miatt boldogtalanok az alkalmazottak

 Mi az elégedettség titka a munkahelyeken? A válasz egyáltalán nem meglepő: a munkavállalók azt szeretnék, hogy meghallgassák őket és vegyék komolyan észrevételeiket – olvasható a computerworld.hu oldalán.

Bővebben




A kkv-k oroszlánrészt vállalnak a munkaalapú társadalom építésében

A kis- és középes vállalkozások (kkv) oroszlánrészt vállalnak a munkaalapú társadalom építésében - jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter kedden Székesfehérváron, a magyar tulajdonú, évi 500 millió forintot meghaladó árbevételű Adu Alba Kft. új csomagolástechnikai üzemének avatóünnepségén.

Bővebben




Magyarországon ma több szegény ember él mint 10 éve

A 2014-es év sikeres esztendő volt a magyar gazdaságban, de ez külső tényezőknek is köszönhető, és Magyarország az innováció, valamint a szegénység tekintetében lemaradásban van az Európai Unióhoz képest. A gazdasági növekedést fenntarthatóvá kell tenni, az oktatási rendszert pedig fejleszteni kell - vélekedtek a felszólaló közgazdászok a Republikon Intézet konferenciáján, amelyet „A magyar gazdaság helyzete és kilátásai” címmel rendeztek kedden Budapesten.

Bővebben




Alacsony összegű, előre fizetett tagdíjat javasolnak magánnyugdíjpénztárak

Miután áprilistól a magánnyugdíjpénztáraknak el kell érniük a 70 százalékos tagdíjfizetési arányt, a pénztárak havi 200-1000 forintos tagdíjat határoztak meg, amelyet többségük egy évre előre kér a tagoktól - közölte a piac 93 százalékát képviselő három pénztár kedden.

Bővebben




Több tízezer brit részesül segélyekben más EU-tagállamokban

 Legalább 30 ezer brit állampolgár vesz fel munkanélkülieknek járó szociális juttatásokat az Európai Unió más tagországaiban - írta saját átfogó felmérésének adatait idézve a keddi The Guardian.

Bővebben




A fiatalok még sosem voltak ennyire borúlátók

 A 19-29 év közötti pályakezdők elégedetlenek a jelenlegi helyzetükkel és a kilátásaikkal. 60 százalékuk még otthon lakik, megerősödött körükben a munkanélküliségtől való félelem is – írja az Origo.

Bővebben




Megkezdődtek az egyeztetések a Tesco és a szakszervezet között

A Tesco és a vállalat több ezer dolgozóját képviselő Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) kedden megkezdte az egyeztetést a bejelentett áruházbezárások miatt - közölte az érdekképviselet.

Bővebben




A Magyar Szolidaritás Mozgalom csatlakozik a ma esti, a KKDSZ által szervezett demonstrációhoz

 Ma, a Magyar Kultúra Napja előtt két nappal a Közműlelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezete civil szervezetek és a társszakszervezetek bevonásával demonstrációt szervez Budapesten és az ország számos pontján.

Bővebben




Katasztrófához vezet a magyar orvosok elvándorlása?

 Évi százmilliárd forintos többletre lenne szükség az egészségügyben ahhoz, hogy ne termelődjön újra a kórházi adósságállomány - mondta a Magyar Kórházszövetség elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Velkey György hozzátette: az integrált központok létrehozása fontos lépés lehet, de szoros a határidő.

Bővebben