A közmunka bumerángja

Áldás és átok a közmunka. Némi szerencsével az előbbiből jut több az erre kényszerülő embernek. Nincs azonban mindenkinek szerencséje - írja a Világgazdaság.

Bővebben




Ferge Zsuzsa: hasad az ország

A szegénységbe nem szabad beletörődni, a kormányzati politika középpontjában ezért az aktivizálás, a munkahelyteremtés áll - mondta az emberi erőforrások minisztere egy keddi budapesti konferencián.   Ferge Zsuzsa szerint hasad az ország, ,,akinek rossz, annak sokkal rosszabb lesz, akinek jó, annak jobb lesz”.

Bővebben




Sztrájkoltak a PICK pécsi üzemében

Egy órás figyelmeztető sztrájk volt kedd délelőtt a PICK pécsi üzemében, miután a február 3-án megtartott kollektív munkaügyi vita tárgyalása nem vezetett eredményre – tudta meg a pecsistop.hu.

Bővebben




Strasbourgi ítélet: kártérítést illet meg egy magyar rokkantnyugdíjast

Több mint 14 ezer euró (mintegy 4,3 millió forint) kártérítést és perköltséget kell fizessen a magyar állam egy baktalórántházi korábbi rokkantnyugdíjasnak a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) első fokú, egyelőre nem jogerős ítélete szerint.

Bővebben




Új adókat hozhat a kormány lépése

Előbb virtuális, majd valódi népvándorlást indíthat el a szociális segélyezés áthárítása az önkormányzatokra. Márciustól minden település más feltételek alapján osztja a segélyeket. A rászorulók pedig várhatóan követik a pénzt. Első körben csak átjelentkeznek a bőkezűbb városrészekbe, ám néhány év után akár át is költöznek – írja a Népszabadság.

Bővebben




Nyolc helyett kilenc év: az alapfokú oktatásra szánt időt emelné a Pedagógusok Szakszervezete

Az alapfokú oktatásra szánt időt emelné a Pedagógusok Szakszervezete, ha bevezetnék a kilencosztályos általános iskolát. Az új rendszertől a kormány minőségibb oktatást remél, egyelőre azonban nincs politikai döntés arról, mikortól és hogyan vezetnék be – írja az mno.hu.

Bővebben




Nem baj, ha napi három órát utaznak a gyerekes kormánytisztviselők

 A családbarát Orbán-kormány meglepő törvényjavaslattal állt elő: április elsejétől lazítanák az áthelyezés szabályait a kormánytisztviselők esetében. Egy szülőnek, akinek tíz éves kor fölötti a gyereke, el kell fogadnia, hogy akár három órát is kell utaznia a munkahelyére oda-vissza naponta. A megyei hivatalokban ahhoz sem kell a hivatalnok belegyezése, hogy egy évben legfeljebb 50 napra más megyébe helyezzék át – tudta meg a HVG.

Bővebben




A függetlenség vonzza a vállalkozni vágyó magyaokat

Szívesen vállalkoznának a magyarok, leginkább a függetlenség vonzza őket. Viszont a többség nincs tisztában a vállalkozói lét hátrányaival. Mutatunk hat dolgot, amit mindenkinek meg kell fontolnia, mielőtt vállalkozásba fog – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Ezért szeretik a német cégek Magyarországot

Miért éri meg a német cégeknek Magyarország? Miért nem Indiába vagy Kínába mennek? És miért jó nekünk, hogy a németek ide jönnek?  - a kérdésekre az fn.hir24.hu keresi a választ cikkében.

Bővebben




Az egész szerkesztőséget lefejezte a köztévés kasza

Az elsők között bocsátották el az állami médiából a tévés kulturális szerkesztőség három ismert műsorvezetőjét, Giró-Szász Krisztinát, Sipos Anna Szilviát és Mohácsi Szilviát – írja a Népszabadság.

Bővebben