VDSZ: a kormány háttérbe helyezi a munkavállalók biztonságát

A Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének (VDSZ) elnöke szerint a kormány nem fordít kellő figyelmet a munkavállalók biztonságára; a munkahelyek egyre veszélyesebbé válnak, miközben munkahelyteremtésről és munkáról beszél a kormányzat.

Bővebben




Sok pedagógus nem adhatta be a portfólióját

Az ombudsman keményen bírálja a pedagógusok minősítési rendszerét, s a bevezetése álláspontja szerint sérti az alkotmányt. Az érintett szakszervezetek szerint nem csak az alkotmányossággal van baj – írja a Népszabadság.

Bővebben




Mégsem lesz sztrájk a Tescónál

Téves az információ, hogy a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete sztrájkot szervezne a TESCO munkavállalói körében - közölte a szakszervezet.

Bővebben




Rezidensszövetség: az egészségügyben dolgozók túlmunkája működteti az ágazatot

Elméletileg már nem lenne garantálható a betegbiztonság, a gyakorlatban is csak azért működik, mert az orvosok és szakdolgozók „a hátukon viszik” az ellátást - derült ki a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) és a Szinapszis közvélemény-kutató cég közös, betegbiztonságra irányuló reprezentatív felméréséből.

Bővebben




Az Asia Center nem zár be vasárnap

Az AsiaCenter nyitva marad vasárnaponként - jelentették be. A kereskedelmi központ vezetősége a március 15-én életbe lépő, vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozás értelmezése alapján azt a döntést hozta, hogy továbbra is biztosítja a szabályozásnak megfelelő üzletek számára a kereskedelmi tevékenység folytatásának lehetőséget – írja a Világgazdaság.

Bővebben




VASAS: Nyílt levél Magyarország Miniszterelnökéhez

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

    Nagy figyelemmel és várakozással hallgattuk évértékelő beszédét és örömmel tapasztaltuk, hogy végre a kormány is a Vasas Szakszervezeti Szövetség céljaival megegyező irányba akar elmozdulni, amikor Ön arról beszélt, hogy:

Bővebben




Mikor fizet benzinpénzt a munkáltató?

 Saját tulajdonában és más tulajdonában lévő autó használata után is kaphat költségtérítést a dolgozó; kormányrendelet ismerteti, hogy mely esetekben köteles a munkáltató a munkába járás költségtérítéseként kilométerenként 9 forintot fizetni. A Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központjának írásából minden más esetet is megismerhet és megérthet – olvasható az ado.hu oldalán.

Bővebben




Több mint 400 új munkahelyet hoz létre Pécsen egy hangtechnika-gyártó cég

Három és fél milliárd forintos beruházással 420 új munkahelyet hoz létre a Harman amerikai hangtechnika-gyártó cég - jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Bővebben




A kormány szerint nem kell szakvizsga az utazásszervezéshez

A kormány hatályon kívül helyezné az utazásszervezők szakmai minősítő vizsgájáról szóló rendeletet, helyette felsorolná azokat a szakképesítéseket, amelyekkel betölthetők ezek a munkakörök - az erről szóló rendelet tervezete a kedden jelent meg a kormány honlapján.

Bővebben




Az év közepén terjesztik a jogalkotó elé a bírói életpályamodellt

A bírói életpályamodell komplett, költségvetési kihatásokat is tartalmazó javaslatait várhatóan az év közepén terjesztik a jogalkotó elé - mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökhelyettese csütörtökön Balassagyarmaton.

Bővebben