MOSZ: túlságosan legyengítették a munkavállalói jogvédelmet

A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) szerint túlságosan legyengítették a munkavállalói jogvédelmet, a munkáltatók jelentős része gondolja úgy, hogy a jogkövető magatartás nem kifizetődőbb, mint a jogsértések - nyilatkozta Palkovics Imre, a MOSZ elnöke az MTI-nek.

Bővebben




A megfelelő tudású munkaerő megtartásához reálbér felzárkóztatási programot kellene indítani

A tartós gazdasági növekedés előtt álló akadályok lebontására munkacsoport létrehozását javasolta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke pénteken a kamara gazdasági évnyitó rendezvényén, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is.

Bővebben




Anya a konyhában, apa a munkában

Több a diplomás nő, de jóval kevesebben vannak vezető beosztásban, mint a férfiak, miközben a bérekben a különbség 40 százalékos az utóbbiak javára – ez a helyzet az Európai Unióban a legfrissebb kutatások szerint, melyekkel kapcsolatban Brüsszelben rendeztek csütörtökön konferenciát európai szakértők és szakpolitikusok részvételével. A hvg.hu is ott járt.

Bővebben




Így gondolkodnak a fiatal nők a munkáról

Az 1980 és 1995 között szültetett, azaz Y-generációba tartozó nők már teljesen más szemlélettel lépnek a munkaerőpiacra mint anyáik vagy nagyanyáik tették. A március 8-i Nemzetközi nőnap alkalmából a PwC 8756 női képviselőjével készített interjút a világ 75 országában, hogy megismerje a munka világáról és saját karrierjükről alkotott véleményüket – olvasható a Napi Gazdaságban.

Bővebben




Több mint 18 évig nyugdíjasok a magyar nők

Az átlagos magyar nő tovább él a férfi társainál, de egészségi állapota rosszabb az európai átlagnál, más OECD államokban élőkhöz képest pedig a legkevésbé elégedett az életével – derül ki a CIG Pannónia elemzéséből. A közelgő nőnap alkalmából publikált elemzés arra is rámutat, hogy a gyengébbik nem munkaerőpiaci helyzete is kedvezőtlenebb, és átlagosan 16 ezer forinttal alacsonyabb nyugdíjra számíthatnak, mint a férfiak – írja a biztositasiszemle.hu.

Bővebben




Panaszkodnak a Tesco dolgozói a szakszervezetnél

Panaszkodnak a Tesco dolgozói a szakszervezetnél. Főleg a vasárnapi boltzár miatti munkaidő-átszervezések verik ki az alkalmazottaknál a biztosítékot. A Tesco szerint azonban ahhoz, hogy hétfő reggel a vásárlókat teli polcok várják, vasárnap este fel kell tölteni azokat - írja az Origo.

Bővebben