Nem használunk ki minden munkahelyteremtő és -védő uniós forrást

Vannak olyan munkahelyteremtő és -védő uniós források, amelyekből az Orbán-kormány az elmúlt időszakban szinte semmit nem használt fel - mondta keddi strasbourgi sajtótájékoztatóján Ujhelyi István.

Bővebben




Munka baba mellett: hány óra lehet a részmunkaidő?

Részmunkaidő, szülési szabadság, munkavégzés orvosi vizsgálatok idején - a gyermeket vállaló családok kivétel nélkül találkoznak ezekkel a lehetőségekkel. Mi változott a részmunkaidős foglalkoztatásban 2015. január 1-jével? – a kérdésre a babaszoba.hu cikkében keresték a választ.

Bővebben




PDSZ: az iskolában ne legyen pártpolitika

A diákokat március 15-ei állami ünnepségre toborzó levél visszavonására szólította fel az illetékeseket Mendrey László,  mert az jogsértő lehet. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a honvédelmi és a humánminisztert, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnökét kéri: járjanak el saját hatáskörükben – olvasható a Népszabadságban

Bővebben




A jutalom

Kevés pozitívabb csengésű szó van egy munkahelyen, ami mégis sok konfliktus forrása lehet. Mikor jár kötelezően és mikor csak adható a jutalom? Mi határozza meg, mennyit kell adni? Útmutató jutalmazóknak és jutalmazottaknak a munkajog.hu-n.

Bővebben




A munkaadók öt százaléka tervez elbocsátást

A magyar munkaadók 18 százaléka tervez létszámbővítést a következő három hónapban, 5 százalékuk elbocsátással számol, míg 75 százalék nem tervez változást – derül ki a ManpowerGoup Hungary legfrissebb adataiból, melyet a Napi Gazdaság ismertetett.

Bővebben




Jogszerűen csökkenthető a közalkalmazott bére?

A garantált illetményen felül juttatott,munkáltatói döntésen alapuló illetményrész jogosan csökkenthető? - a kérdésre a munkajog.hu kereste meg a választ.

Bővebben




Zárva tartás: lehet, nem lesz rendelet?

Egyre nagyobb a bizonytalanság a március 15-től életbe lépő kötelező zárva tartás miatt. A munkavállalók attól tartanak, hogy 10-12 órát, vagy váltott - esetleg éjszakai - műszakban kell dolgozniuk, miközben elvesztik a vasárnapi pótlékot – olvasható a Népszavában.

Bővebben




Magánorvosokra, állatorvosokra készül lecsapni a NAV

Az adóhatóság idén is ellenőrzi az orvosokat, gyakran előfordul ugyanis, hogy személyijövedelemadó-bevallásukban kirívóan alacsony jövedelem szerepel, miközben vagyongyarapodásuk jelentős – közölte a NAV.

Bővebben




A robotok dolgozhatnak vasárnap?

Nem csak a fizikai munkások vannak veszélyben: húsz éven belül a bolti eladó is egy intelligens gép lesz – írja az Origo.

Bővebben




Nyugdíj: így lehet több szolgálati ideje

Nem  mindig magától értetődő, az adategyeztetési eljárás során mely időszakokat lehet  biztosításban töltött időszakokként elismertetni, bizonyos esetekben például a külföldi munka és szakmai gyakorlat is beleszámíthat a magyar szolgálati időbe – írja az ado.hu.

Bővebben