Béremelés helyett koncepciós eljárás a BKV-nál?

Koncepciós megfélemlítési akcióval igyekszik elterelni a BKV vezetése a figyelmet arról, hogy nem akar béremelést adni idén a dolgozóknak – állítja a cég egyik szakszervezete annak kapcsán, hogy a menedzsment törvénytelen eljárást indított az egyik érdekvédelmi vezető ellen, aki nyilvánosságra hozta – egyéb visszásságokkal együtt –, hogy a 3-as metró Kőér utcai remízében több dolgozót rendszeresen létszámleépítéssel fenyegetnek a helyi vezetők. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet felszólította a vezérigazgatót, hogy mondvacsinált „tyúkperek” helyett inkább béremelési ajánlaton dolgozzon – írja a Napi Ász.

Bővebben




Nem hagyják feledésbe merülni Márkushegy emlékét

Elsősorban a hivatalos kapcsolatfelvétel volt az indítóoka az oroszlányi városvezetés és a bányász szakszervezet prominenseinek keddi találkozójának, de a közös programszervezés, a hagyományőrzés szintén felmerült a kötetlen beszélgetés során– írja a kemma.hu.

Bővebben




Százból egy magyar mondja, hogy jól él

A lengyel CBOS közvélemény-kutató intézet felmérése szerint a lengyelek sokkal jobban meg vannak elégedve helyzetükkel, mint a csehek, a szlovákok és a magyarok.
 

Bővebben




Pilótahiánytól tartanak a légitársaságok

Négy-öt éven belül pilótahiány léphet fel a légitársaságoknál, mert a cégek minden eddiginél több repülőgépet rendeltek, de a pilóták, és egyéb légügyi szakemberek képzése lassú, a következmény pedig a katasztrófák számának növekedése is lehet - írta pénteki elemzésében a Flightglobal légügyi szaklap.

Bővebben




Szép lesz a szépkor?

 Tíz magyarból hét szerint, ha eljön az ideje, az állami nyugdíj nem lesz elegendő a megélhetéséhez, ennek ellenére alig négy mondhatja el magáról, hogy rendelkezik valamilyen megtakarítással, s mindössze tizenkét százalékuknak van konkrétan nyugdíjcélú befektetése – derült ki egy felmérésből. Mely arra is rámutat, a megkérdezettek fele gondolja, mire eléri a korhatárt, meglesz az elegendő szolgálati éve, hogy nyugdíjba vonuljon – írja a sonline.hu.

Bővebben




A feldolgozóipar a fő foglalkoztató

A teljes munkaidőben dolgozók 66 százalékát a versenyszféra alkalmazta 2014-ben. A legtöbben a feldolgozóipar különféle alágazataiban kaptak munkát, míg a második legnagyobb foglalkoztató az egészségügy volt. Az InfoTandem heti infografikája az ado.hu-n.

Bővebben