PSZ: folytatódnak a tárgyalások az oktatást segítő dolgozók béren kívüli juttatásairól

Folytatódnak a tárgyalások a köznevelési államtitkársággal és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) az oktatást-nevelést segítő dolgozók béren kívüli juttatásáról, amelyre ígéretet kaptak a sztrájkmegállapodást korábban aláíró szakszervezetek. Erről a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke beszélt csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatón.

Bővebben




A rezidensszövetség az orvoskamarai küldöttválasztásban való részvételre buzdít

A Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) azt kéri minden orvostól, hogy lehetőség szerint minél többen vegyenek részt a Magyar Orvosi Kamara (MOK) küldöttválasztásában.

Bővebben




Hogyan lehet rendelkezni az adó 1+1 %-áról?

A személyi jövedelemadóról szóló (Szja) törvény lehetővé teszi a magánszemélyeknek, hogy befizetett adójuk egy-egy százalékát az adóévet követő évben egyes civil szervezetek és egyházak javára felajánlják – olvasható az ado.hu-n.

Bővebben




Csődöt jelentett a Magyar Kémény Kft.

Csődöt jelentett a kaposvári központú, négy megye hatszáz településén kéményseprő-szolgáltatást végző, szerteágazó politikai kapcsolatokat ápoló Magyar Kémény Kft. A rezsicsökkentés óta sorra dőlnek be a vállalkozások, a lakosságnál novembertől a katasztrófavédelem söpör – tudta meg a Népszabadság.

Bővebben




Látótávolságban van az egy számjegyű szja biztosan

 Kiemelt jelentőségű a foglalkoztatás szempontjából, hogy tovább csökkenjenek a munkát terhelő adók, az egy számjegyű szja biztosan látótávolságban van – mondta a Kossuth Rádióban Orbán Gábor adó- és pénzügyekért felelős államtitkár. Az NGM tisztségviselője a gazdasági növekedés idei várható mértékéről is beszélt a 180 perc című műsorban.

Bővebben




Varga Mihály: a cél a teljes foglalkoztatottság elérése

Az adósságállomány csökkentését és a foglalkoztatás bővítését nevezte a kormány legfontosabb céljának a nemzetgazdasági miniszter szerdai ajkai sajtótájékoztatóján.

Bővebben




Eltérő munkapiaci statisztikák

A mennyi a munkanélküli kérdésre több válasz is adható, ami olykor zavarba ejtő lehet. A zavart fokozhatja, hogy a statisztikák által használt munkanélküli fogalma nem egészen az, amit a hétköznapokban használunk, így azután a munkanélküliségről folytatott viták is könnyen zavarossá válhatnak. A munkajog.hu cikkével igyekszik röviden rendet vágni a fogalmak és módszertanok között.

Bővebben




Tudjuk, hogy megérné, mégsem tanulunk küldöldön

Bár a magyarok tisztában vannak vele, hogy a külföldi tanulmányok és munkavállalás itthon is jó ajánlólevél, mégis nagyon kevesen vágnak bele – írja az eduline.hu.

Bővebben




Az utolsó éveknek nincs semmilyen kiemelt szerepe a nyugdíjszámításnál

Sokakat érhet keserű meglepetés, amikor nyugdíjba mennek, ha elterjedt tévhitekre alapozzák, hogy mitől függ majd a nyugdíjuk összege. Magyarországon a munkavállalók harmada, valamint az egyéni vállalkozók nagy része minimálbérre van bejelentve, így ennek mindenkori összege alapján fizeti a járulékait. Sokan azt hiszik, hogy elég lesz a nyugdíj előtti utolsó öt évben magasabb fizetést bejelenteni, úgyis csak ez számít a nyugdíj meghatározásakor – olvasható az Origo oldalán.

Bővebben




Kordás László: A sztrájknál vannak fantáziadúsabb eszközök

Megbecsülni a tradicionális értékeket és szakszervezeti tartalmat adni a hazafiság fogalmának. Csak két újdonság azok közül, amelyeket Kordás László, a legnagyobb és legújabb érdekvédelmi konföderáció, a több mint 200 ezer tagot tömörítő Magyar Szakszervezeti Szövetség új elnöke képvisel. A Közmunkás Szakszervezet főtitkárának a „befutása” a MASZSZ élére meglepetés volt, de a 168 órában olvasható interjúban ígéri, ennél sokkal több érdekességet is tartogat még.

Bővebben