Startlaphoz Csatlakozz!

HVDSZ 2000 konferencia a Munkahelyi és családi kötelezettségek összehangolásáról

A HVDSZ 2000 a TÁMOP 2.5.3.A-13/1-2013-0043 pályázat keretében 2015. április 11-én konferenciát rendez „Munkahelyi és családi kötelezettségek összehangolása” témában.

Bővebben
HVDSZ: szakmai konferencia a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról

A HVDSZ 2000 TÁMOP 2.5.3.A-13/1/2013-0043 számú pályázat keretében 2015. március 26-27.-én, Salgótarjánbankétnapos szakmai konferenciát szervezett a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának múltja, jelene és jövője témában.

Bővebben
Az érdekvédők szerint a pedagógusok munkáját segítő dolgozóknak is járna a béremelés.

Dajkaként dolgozik Erzsébet az egyik miskolci óvodában, immár 25 éve. Kérte, teljes nevét ne írjuk meg, de lapunknak elárulta, 82 ezer forint a havi nettó fizetése. A férje sem keres sokat, az ő nettó bére sem éri el a 100 ezer forintot. Miután kifizették a rezsit, a törlesztőt, 20 ezer forintjuk marad, amiből élelmet vesznek. Ruhára nem nagyon marad, legfeljebb a turkálóban szereznek be egy-két holmit. Két felnőtt gyermekük van, de ők is keveset keresnek, mivel pályakezdők. Nem csoda, hogy Erzsébet nagyon örülne a béremelésnek, de ha azt nem sikerül elérnie a szakszervezetnek, akkor a béren kívüli juttatással is elégedett lenne – írja a boon.hu.

Bővebben
Nem lehet népszavazást kiírni a vasárnapi zárva tartásról

 Helybenhagyta a Kúria szerdai végzésében a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntését, amelyben az NVB megtagadta az Összefogás Párt elnökének a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazási kérdése hitelesítését.

Bővebben
Többet költünk hálapénzre

Az elmúlt másfél évtizedben reálértéken csökkent a magyar háztartások által adott borravaló mértéke, továbbá egyes, régen borravalósnak számító szakmák képviselői is egyre kevésbé számíthatnak arra, hogy extra jövedelemhez juthatnak. Hálapénzre viszont reálértéken többet költöttünk, a legtöbbet a kórházi orvosok zsebébe csúsztatjuk.

Bővebben
Czibere: fontos a szociális ágazatban dolgozók megbecsülése

Akkor lehet erős Magyarországot építeni, ha erős a szociális védelem és biztonság rendszere is, ehhez pedig fontos az ágazatban dolgozók megbecsülése, a szolgáltatások, ellátások minőségének javítása - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

Bővebben
A vasárnapi zárva tartás munkajogi összefüggései

Az utóbbi idők egyik legellentmondásosabb, de mindenképpen leghangosabb munkajogi témája a vasárnapi zárva tartást övező félreértések és szabályok.

Bővebben
Bárki bármit mond, megéri diplomát szerezni

 Kétséget kizáróan még mindig a diplomások helyzete a legjobb a magyar munkaerőpiacon, amit a kiemelkedően magas foglalkoztatási rátájuk és jövedelmi helyzetük is alátámaszt. A Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) legfrissebb elemzése a felsőoktatás és a diplomások foglalkoztatásának tényeit és összefüggéseit vizsgálja meg közelebbről.

Bővebben
A nyugdíjszámítás folyamata

Az öregségi nyugdíj összegének kiszámítása egy stabil módszer szerint történik, amelyben két változó elem található. A nyugdíjszámítás folyamatában évről-évre változik az ún. valorizációs szorzószám, mely szintre hozza a nyugdíjazást megelőző évek kereseteit a nyugdíjazáskori jövedelemmel, és változhat (nem minden évben történik meg) az ún. degressziós sávhatár, amely felett már csak meghatározott mértékben, sávosan vehető figyelembe a kereset a nyugdíjhoz. 2015-ben a két változó számítási elem közül csak egy modul, a valorizációs szorzószám változik – írja az ado.hu.

Bővebben
Sok a depressziós a fiatal munkanélküliek között

Nem tudni, hogy a munkanélküliség vezet-e depresszióhoz, vagy a depresszió az, ami állandósítja a munkanélküliséget, egy dolog viszont biztos: a fiatal felnőttek körében háromszor gyakoribb a depresszió kialakulásának az esélye, ha az állás nélküliekről van szó – olvashatjuk a Preventing Chronic Disease című szaklap márciusi számában.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector