Startlaphoz Csatlakozz!

Pótlékok: gyakori a szabályszegés

Egyre több munkáltató él a pótlékok „alapbéresítésének” lehetőségével, több vállalatnál ezt egy ezerforintos béremeléssel tudták le - derül ki az OMMF a munkabérrel kapcsolatos szabályok célvizsgálatáról összefoglaló jelentéséből.

Bővebben




Friss diplomások magas jövedelemmel

A szoftverfejlesztőként dolgozó friss diplomás pályakezdők keresnek a legjobban a leggyakoribb szakmák közül: havonta 258 ezer forintot visznek haza. Az eduline.hu összeállította a gyakori munkakörök teljes listáját a fizetésekkel.

Bővebben




A budapesti gyógyfürdők szakszervezete nem vesz részt a közműcégek megmozdulásában

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) szakszervezete nem vesz részt a fővárosi közműcégek érdekképviseleteinek megmozdulásában - tájékoztatta a BGYH munkahelyi szakszervezete pénteken az MTI-t.

Bővebben




Vájárokat, ápolókat képezhetnek minden mennyiségben

Vájárokat és ápolókat is állami támogatással képezhetnek ősztől az átalakuló szakképzés keretében, mert hiányszakmának számítanak. A hozzáértők azonban figyelmeztetnek: vannak olyan szakemberek, akikből akár néhány tucatnak a hiánya is működésképtelenné teheti az országot. Az államnak elsősorban az ő pótlásukról kellene gondoskodnia – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Egyre több diák menne külföldre tanulni

Amíg Orbán Viktor miniszterelnök Kazahsztánban azt mondja, hogy arrafelé otthon, míg Brüsszelben idegennek érzi magát, addig a magyar fiatalok többsége nem foglalkozik a keleti nyitással. Az Engame Akadémia (Engame) szerint ugyanis a felsőoktatásba jelentkezők nem a kazah, azeri vagy orosz egyetemekre adják be felvételi kérelmüket, hanem szinte kivétel nélkül Nyugat-Európába vagy Észak-Amerikába – írja a Népszabadság.

Bővebben




Hogyan trükköznek a csaló munkaerő-kölcsönzők?

Április végéig tartó, a munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatos szabályok betartására fókuszáló ellenőrzéssorozatot tartanak a megyei kormányhivatalok munkaügyi szakigazgatási szervei a nagyobb – főként termelő – cégek körében – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Komoly teher a nyugdíjrendszernek a nők kedvezményes nyugdíja

 A kormány egyik igen költséges, és végül meg is valósult ígérete volt a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazása. Nem tudni, számoltak-e a tényleges várható költségekkel és hatásokkal, mindenesetre úgy tűnik, igen komoly teher a nyugdíjrendszernek. Fenntartható lesz-e vajon hosszútávon? – tette fel a kérdést a Privátbankár.

Bővebben




A menekülnek a diplomás szakemberek a védőnői szolgálatból

Százéves a védőnői szolgálat, igazi hungarikum, amelynek csodájára jár a világ. Vagy inkább ezer sebből vérző alapellátási rendszer, ahonnan menekülnek a diplomás szakemberek. De jó, hogy van, mert a védőnőktől is függ, milyen lesz a jövő nemzedék – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




Csökkenhet az államfő védelmét ellátók jövedelme

Csökkenhet az államfő védelmét eddig a Terrorelhárítási Központban, áprilistól azonban a készenléti rendőrség keretében végzők illetménye, az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága ugyanis nem támogatta azt a módosítást, amely a jövedelmük értékének megőrzését célozta volna.

Bővebben




Őszre elkészülhet a bírói élepályamodell

Október közepéig a kormány elé kerülhet a bírói életpályamodell koncepciója, amelyben meg kell jelennie a kiszámíthatóságnak, a biztonságnak és a folyamatos előmenetel lehetőségének, a megbecsülésnek – jelentette ki Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, hozzátéve, hogy a cél érdekében szakértői testület is alakul.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector