A tanárok nem osztják a kormány pozitív szemléletét

Egy vidéki város általános iskolájában dolgozó tanárnő elképesztő állapotokat vázolt a magyar közoktatás jelenlegi helyzetéről. A femina.hu riportalanya - nevezzük Beának - a béremelésről is beszélt, amiben ő is részesült ugyan, de nem elégedett a helyzetével.

Bővebben




Felmondás nyugdíj előtt három évvel: ezt teheti a munkáltató

Öregségi nyugdíjra jogosultsága előtt három és fél évvel mondana fel a munkáltató dolgozójának. A védett korra vonatkozó törvény alapján van-e esély egy munkaügyi peres eljárás megnyerésére? – kérdezte az adozon.hu olvasója. dr. Hajdu-Dudás Mária, munkajogász szakértő válaszolt.

Bővebben




Harmadával több halálos munkabaleset

Egy évtizede folyamatosan csökkenő trend tört meg 2014-ben, amikor 30 százalékkal megugrott a halálos kimenetelű munkabalesetek száma. Az InfoTandem heti infografikája az ado.hu-n.

Bővebben




Egy sztrájk anatómiája

Magyarországon viszonylag ritka, hogy a munkavállalók szervezett munkabeszüntetést tartsanak. Egy közelmúltbeli sztrájk jó apropó arra, hogy áttekintsük, milyen keretek között gyakorolhatják ezt a jogukat a munkavállalók! – olvasható Kártyás Gábor  munkajogász írása a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Az irodai dolgozók közel fele fél órát sem mozog naponta

A legújabb felmérésből az derült ki, hogy az irodai alkalmazottak közel fele 30 percet sem mozog naponta, és egyharmaduk még a vécére menést is halogatja a sok munka miatt.

Bővebben




Hálapénz kerülő utakon

A hivatalos kommunikáció harcot hirdet a hálapénz ellen, miközben az egészségügy átszervezési kísérlete ezzel ellentétes hatású – írja a HVG.

Bővebben