Startlaphoz Csatlakozz!

Az SZGTI kutatásokat és szakértést vállal

 A társadalmi és gazdasági folyamatok sajátos munkavállalói megközelítése. Ezt kínálja az SZGTI megrendelőinek. Vizsgálatai és kutatásai során alapkövetelménynek tekinti az objektivitást, a szakmai pontosságot és megalapozottságot. Ennek során felhasználja a legújabb külföldi és hazai kutatási eredményeket.

Bővebben




Rekord magasan egy fontos szegénységi mutató

Bár a depriváció csökkent Magyarországon, annak egyik statisztikai elemében, a váratlan kiadások kezelésének képességében elképesztően le vagyunk maradva – olvasható az mfor.hu-n.

Bővebben




Több száz kistelepülési vezető közmunkásbérért dolgozik

Jelentősen emelkedhetne az 1500 lakosnál kisebb és az 5-10 ezer fő közötti települések polgármestereinek fizetése egy törvénymódosító indítványnak köszönhetően. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke szerint a javaslat létező problémát orvosolna, de rosszul – tudta meg a Villággazdaság.

Bővebben




A szegények jártak pórul

Hiába csökkentek tavaly átlagosan 0,2 százalékkal a fogyasztói árak, ennek a szegények nem örülhettek annyira. A magas és az átlagos jövedelműek az árak stagnálásával vagy szerény csökkenésével szembesülhettek, de az alacsony jövedelműek közül nem mindenkihez jutott el a rezsicsökkentés, ezért az ő fogyasztói kosarukra számított árindex kissé növekedett. Mivel ők többet cigiznek és több szeszes italt fogyasztanak az átlagnál, még ez is sújtotta őket – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A szakszervezetek az új vasúti törvénybe foglaltatnák a mostani foglalkoztatási szabályokat

 A vasútbiztonság és az esélyegyenlőség érdekében a vasutas szakszervezetek azt szorgalmazzák, hogy a készülő új vasúti törvénybe kerüljön be a vasutasok foglalkoztatására jelenleg is érvényes szabályozás.

Bővebben




Szakképzési megállapodást kötött az NGM a német-magyar kamarával

Szakképzési együttműködési megállapodást kötött a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK). A megállapodást Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, valamint Dale A. Martin, a kamara elnöke írta alá kedden Budapesten.

Bővebben




Gyorsabban nő a termelékenység, mint a bér

A bérek és a termelékenység közötti növekvő szakadék azt jelenti, hogy a GDP egyre kisebb része kerül a munkavállalókhoz, miközben egyre nagyobb részét kapja a tőke – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Kötelező az üzemi tanács megválasztása?

Jár-e valamilyen szankcióval, ha valamelyik munkavállalói képviseleti forma - üzemi tanács és a munkavédelmi képviselet - hiányzik a munkáltatónál? A két intézmény kapcsán eltérő választ kell adnunk – írja a munkajog.hu.

Bővebben




A sztrájktörvény kigúnyolás

 Lényegében a sztrájkhoz való jog visszaszerzését kezdeményezi a Versenyszféra Konzultációs Fórumának (VKF) munkavállalói oldala. Szerintük jelenleg a végletekig korlátozható a nyomásgyakorlás, somogyi szakszervezeti vezetők gyors, határozott lépéseket sürgetnek – írja a sonline.hu.

Bővebben




A láthatatlan munka ezer arca

Láthatatlan munkának a fizetés nélkül történő munkavégzést hívják, amelyet jellemzően nők végeznek világszerte. A láthatatlan munka napját április első keddjén tartják – írja az nlc.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector