Hová mennek külföldre dolgozni a magyarok?

A 16 éves és annál idősebb népességnek 2,4 százaléka tartózkodhat külföldön, de arra, hogy hányan vannak, a migránsok létszámának becslése során nem lehet egyetlen számmal válaszolni. A migránsok emelkedő aránya viszont az adatokból kirajzolódik.

Bővebben




A hozzátartozó és az ügyvezető vasárnapi munkájának díjazása

 Kell-e fizetni bért, illetve vasárnapi pótlékot a hozzátartozó, illetve az ügyvezető vasárnapi munkájáért. Az adozona.hu olvasóinak kérdéseire dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd, munkajogász szakértőnk válaszolt.

Bővebben




Hat milliárd forint maradhat mezőgazdasági foglalkoztatóknál?

A munkahelyvédelmi akcióterv kiterjesztése a 25-55 év közötti munkavállalókra a mezőgazdaságban 30-35 ezer embert érinthet, és mintegy 6 milliárd forintot hagyhat az ágazat munkaadóinál - fejtette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyi helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán szombat reggel.

Bővebben




Cafeteria szülési szabadság alatt

A szülési szabadság alatt is járhatnak bizonyos juttatások - derül ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság által közzétett jogesetből – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Bajba jutott embereken segítenek, mégsem becsülik a szakmájukat

Magyarországon már huszonöt éve képeznek diplomás szociális munkásokat, a közvélemény mégis keveset tud róluk. Sokan önkéntesnek vagy közmunkásnak hiszik őket. Még akik nagyjából tisztában vannak vele, mi fán terem a szociális munka, azok is hajlamosak elfeledkezni arról, hogy ez – szakma – írja a Népszabadság.

Bővebben




A politikusi állás fizet a legjobban Magyarországon

A politikusok tényleg jobban teljesítenek!  Legalábbis az átlagfizetésük az első helyre ugrott a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tavalyi, több mint félezer foglalkozást és munkakört rangsorba állító kereseti statisztikájában – írja a Blikk

Bővebben