Startlaphoz Csatlakozz!

A kormány szakszervezeteket akar betiltani

Az új szolgálati törvény megszüntetné az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat szakszervezeteit. A vezetőik még csak magyarázatot sem kaptak a példátlan lépésre, a Belügyminisztérium a hvg.hu kérdéseire sem válaszolt.

Bővebben




Tudta, hogy jobban él, mint két éve?

Csökkent az elmúlt két évben a szegénység, mérséklődtek az egyenlőtlenségek – legalábbis a Tárki legutóbbi felmérése alapján. No de mihez képest? Az elmúlt két esztendőhöz viszonyítva biztosan, de a válság előtti állapotokat összességében kiegyensúlyozottabb szociális viszonyok jellemezték – olvasható a HVG-ben.

Bővebben




Átlagos fizetés kell az elegendő alváshoz

Egy amerikai kutatás szerint a szegények sem alszanak eleget, egy másik összeállítás szerint a gazdagok sem – írja a HVG.

Bővebben




Hálapénzmentes egészségügyet sürget a Magyar Rezidens Szövetség

Hálapénzmentes egészségügyet sürget a Magyar Rezidens Szövetség. Dénes Tamás, a szervezet elnöke az M1 aktuális csatorna szombati műsorában azzal összefüggésben beszélt a kérdésről, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a magyar lakosság tavaly összesen 8,4 milliárd forintnyi borravalót és csaknem ugyanennyi, 8,3 milliárd forint hálapénzt adott, utóbbi legnagyobb részét, 4,1 milliárd forintot a kórházi orvosok kapták.

Bővebben




Özvegyi- és öregségi nyugdíj együtt?

 A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény végrehajtására kiadott 168/1997. (X.6.) Kormányrendelet 62.§-ának (7) bekezdését 2015. január 1-től a következők szerint módosították. „A saját jogú nyugellátás és az özvegyi nyugdíj, baleseti özvegyi nyugdíj 2015. január 1-jétől havi 84 975 forint összeghatárig folyósítható együtt.” – olvasható  a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Tízmilliókat spórolhatnak a cégek a rehabilitációs audittal

 Egy nagyobb cég akár tízmilliókat is megtakaríthat egy rehabilitációs audittal, mivel annak során több munkavállalójáról is kiderülhet, hogy megváltozott munkaképességű, így a vállalatnak kevesebb rehabilitációs hozzájárulást kell fizetnie – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Óradíjas munkaszerződés

Jelenleg 4 órás munkaviszonyban dolgozó munkavállaló munkaszerződését szeretnénk óradíjas elszámolásra módosítani. Gyed mellett dolgozik de nem tudja vállalni a napi 4 órás elfoglaltságot így a jövőben távmunkában otthonról szeretne dolgozni amit mi elfogadnánk Előre nem tudjuk, hogy havonta hány órát tud dolgozni így a ledolgozott órák szerint szeretnénk vele elszámolni óradíjban. A NAV T1041-es bejelentőn be kell jelenteni a heti munkaóraszámot amit mi előre nem tudunk, ebben az esetben mi a helyes bejelentési mód? Jelentsünk be egy minimum óraszámot és a havi elszámolásunk lehet ennél több? Foglalkoztatható a dolgozó munkaviszony keretében az óradíjas elszámolás mellett, vagy erre az esetre nem alkalmas a munkaviszony és megbízási szerződést kellene inkább kötni?  a kérdésre a munkajog.hu szakértője válaszol.

Bővebben




A mezőgazdaság kifehérítése a cél

A mezőgazdaság kifehérítését és az egyszerűsített foglalkoztatottak állandó, bejelentett munkahelyhez való segítését célozza a munkahelyvédelmi akcióterv kiterjesztése - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyi helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.

Bővebben




Még nem tudjuk, mi lesz az önkormányzatokra bízott szociális ellátásokkal

A Népszabadság szerint a szokott időben és összegben kapták meg a támogatásokat a dél-baranyai aprófalvakban a rászorulók, a segélyezési rendszer átalakítása nem okozott zavarokat; a Magyar Faluszövetség elnöke szerint csak egy-két év múlva derül ki, mit jelent a gyakorlatban, hogy az állam a szociális ellátások egy részét az önkormányzatokra hagyta.

Bővebben




Jutalom: mikor és mennyi jár?

Kevés pozitívabb csengésű szó van egy munkahelyen, ami mégis sok konfliktus forrása lehet. Mikor jár kötelezően és mikor csak adható a jutalom? Mi határozza meg, mennyit kell adni? Útmutató jutalmazóknak és jutalmazottaknak – írja az ado.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector