Miért mennek külföldre az orvosaink?

Pontosan hány orvos hagyja el évente Magyarországot és valóban folyamatosan emelkedik-e a külföldön munkát vállalók száma?

Bővebben




Még nem éheznek a győri focisták

A felnőtt focisták a korábban félrerakott pénzükből élnek, így még nem jelent gondot, hogy három hónapja nem kapnak fizetést – írja a vs.hu.

Bővebben




Megszavazták a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljét

Elfogadta a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvényt kedden az Országgyűlés. Az elfogadott határozat értelmében új előmeneteli és illetményrendszer jön létre az ágazatban. A módosítás értelmében megszűnik az automatikus előmeneteli rendszer, a vezetői beosztások meghatározott időre szólnak majd, a hivatásos állomány volt tagjaiból pedig létrejön a tartalékos állomány.

Bővebben




Elfogadta a Ház a katonai életpályamodell bevezetéséhez szükséges javaslatot

Új katonai életpálya bevezetéséről és ahhoz kapcsolódó illetményfejlesztésről döntött kedden a parlament. Hende Csaba honvédelmi miniszter tavaly októberben jelentette be, hogy a katonák 2015 júliusától átlagosan 30, majd 2019 januárjáig évenként 5-5, összességében átlagosan 50 százalékos illetményfejlesztést kapnak.

Bővebben




Legyőzték az államot a kórházi dolgozók: fizetni kell

Csaknem 200 millió forintnyi cafeteriát nyert jogerősen a szakszervezet az egri Markhot Ferenc kórház mintegy 1500 dolgozójának – írja a Privátbankár.

Bővebben




A rendkívüli felmondás jogszerűsége

A rendkívüli felmondás jogszerűségéhez nincs köze, hogy a dolgozó azután mennyiért helyezkedik el. A Kúria döntése a munkajog.hu-n.

Bővebben




Ferge Zsuzsa: az összkép még mindig egy deprivált társadalomat mutat

A Tárki legfrissebb jelentése szerint javult a magyar társadalom helyzete, csökkent a szegénység, nőttek a nettó jövedelmek - alapvetően mintha javult volna a társadalom elégedettsége is. A javulás ellenére ez az összkép még mindig egy deprivált társadalom képét mutatja - véli Ferge Zsuzsa.

Bővebben




A rezidensszövetség a hálapénz minden formáját elutasítja

A Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) a hálapénz adásának minden formáját elutasítja, a szervezet úgy véli, ez „a szoftkorrupt rendszer” nem támogatja a tisztességesen dolgozók boldogulását, az anyagi juttatások nem a valós teljesítményt tükrözik és egyben gátjai minden ésszerű reformnak.

Bővebben




Komoly hátrány érheti azokat, akiket bejelentés nélkül alkalmaznak

Komoly hátrány érheti azokat, akiket munkáltatójuk „feketén”, azaz bejelentés nélkül alkalmaz. A következmények érinthetik a nyugdíjat, a táppénzt és egyéb ellátásokat, valamint például a hitelfelvételhez szükséges jövedelemigazolást is.

Bővebben




Nagy a szakadék az uniós országok között

 Folyamatosan csökken a munkanélküliség az Európai Unióban, azonban az állástalanok több mint a fele tartósan, egy éven túl nem talál munkát és továbbra is nagyok a különbségek a tagállamok között – derült ki az Európai Bizottság (EB) hétfőn közzétett, a szociális és foglalkoztatási helyzetről szóló negyedéves jelentéséből – írja a tozsdeforum.hu.

Bővebben