Startlaphoz Csatlakozz!

Csökken a szakok száma a felsőoktatásban

Elvégezte a bolognai rendszer felülvizsgálatát az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkársága, a kormány célja, hogy a szakok számának csökkentésével megteremtse a képzés, valamint a gazdasági és társadalmi elvárások közötti összhangot, javítva az oktatás, a foglalkoztatás és a gazdaság versenyképességét.

Bővebben




Lyukak az önéletrajzban: így kezeljük őket!

Ha több évre vagy hónapra kiestünk a munkából, meg kell magyaráznunk az önéletrajzban. Szakértők szerint az önéletrajzokban felfedezhető lyukak igen tipikusnak számítanak, főleg a mai gazdasági helyzetben, amikor az egész életen át tartó, szünet nélküli foglalkoztatottság igen ritka – írja a profession.hu.

Bővebben




Együtt majálisoznak és demonstrálnak a szakszervetek és a civilek

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) valamint a kormány intézkedései ellen fellépő civil szervezetek együtt majálisoznak és demonstrálnak május 1-jén Budapesten - jelentették be az érintettek pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

Bővebben




Keresőképtelen dolgozónak mondtak fel

Rendkívüli felmondással megszüntette az őt megtévesztő dolgozó munkaviszonyát a munkáltató. A peres ügy a Kúriánál kötött ki – írja az adozona.hu.

Bővebben




Mentességet kérnek a balatoni önkormányzatok a vasárnapi zárva tartás alól

A helyi önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) levélben fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, kérve, hogy a kiemelt üdülőkörzet május elejétől szeptember végéig mentességet kaphasson a kereskedelmi vállalkozások, üzletek vasárnapi kötelező zárva tartása alól.

Bővebben




Elzavarnák a BKV-vezért

Felülvizsgáltatná a BKV vezérigazgatójának alkalmasságát a cégnél működő Egységes Közlekedési Szakszervezet a béremelés elmaradása, a dolgozók folyamatos félrevezetése és megfélemlítése miatt. A követelés nyomatékául az EKSZ aláírásgyűjtést kezdett a dolgozók körében – írja a Népszabadság.

Bővebben




Makai: Tarthatatlan a bírák alacsony bérezése

Tízszázalékos munkaköri pótlékot kapnak a bírósági fogalmazók, a bírósági titkárok, az ügyészségi fogalmazók, valamint az alügyészek.

Bővebben




Éhbér riasztja a gyermekvédőket

Súlyos szakemberhiánnyal küzdenek a gyermekjóléti szolgálatok, különösen kevés a gyermekpszichológus. Azok közül pedig, akik mégis ezt a szakmát választják, sokan amint tudnak, menekülnek a pályáról. Az ok leginkább az alacsony bérezés, de a pszichés terhelés is szerepet játszik ebben – írja a sonline.hu.

Bővebben




Az utcán szolgáló rendvédelmi dolgozóknál nagyobb béremelés várható

A rendvédelmi dolgozók új életpályamodelljében az utcán szolgálóknál és az aktív állományúaknál nagyobb, az irodai dolgozóknál, vezetőknél pedig mérsékeltebb lesz a béremelkedés. Kovács Zoltán kormányszóvivő erről az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában beszélt.

Bővebben




Elszegényedés vár az idősekre

Hosszú távon mindenki jól jár vele, ha nem siet nyugdíjba, napi szinten azonban a legtöbben korán és sok pénzért hagynák abba a munkát. A magyar nyugdíjrendszer csak kis lélegzethez jut, mert ugyan egyharmaddal kevesebben mennek most nyugdíjba, mint három éve, de a Ratkó-nemzedék még aktív része is vágja már a centit. Gyerekeik alig vállaltak utódot, a 2030-as évek végétől drasztikusan csökken a nyugdíjkassza bevétele, alacsonyabb kezdőnyugdíjak és további korhatár-emelés várható – írja a Népszava.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector