Startlaphoz Csatlakozz!

Adminisztratív eszközökkel terelnék a hallgatókat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felé

Nem nagyon akaródzik a felsőoktatásba jelentkezőknek a kormány által preferált területeken továbbtanulniuk.

Bővebben




Legalizált hála?

Örök vitatéma a hálapénz kérdése: adjuk, ne adjuk, etikus-e, ha az orvos azt elfogadja? Pontot tenne az ügy végére egy, az Igazságügyi Minisztérium által kezdeményezett törvényjavaslat – írja a Szabad Föld.

Bővebben




Feketében tiltakoznak az áplónők

 Fekete hétvégék címmel két egymást követő hétvégére hirdettek tiltakozó mozgalmat a Magyar Ápolónő Hangja című Facebook-oldal aktivistái. A Facebookon létrehozott esemény falán arra kérik a kórházi ápolókat és ápolónőket, hogy április 18-19-én és 25-26-án aki műszakban van, fekete pólóban és/vagy nadrágban dolgozzon – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Bővebben




Felmondott a nővér, aki fekete ruhában tiltakozott volna a Péterfyben

 Fekete ruhában akart tiltakozni a Péterfy Sándor utcai kórház egyik nővére szombaton, de nem engedték neki, ezért felmondott. A nővér azért indított figyelemfelkeltő akciót, mert állítása szerint nem fizetik ki neki és társainak a túlórákat és túl vannak terhelve – írja a HVG.

Bővebben




Sokaknak nem telik orvosra

Magyarországon az utóbbi években mindegyik jövedelmi csoportban nőtt azok aránya, akik anyagi okokból nem mentek orvoshoz. A helyzet leginkább a legszegényebbek körében romlott. Közben már az egészségügyi kiadások mintegy egyharmadát fizetjük zsebből – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Egyre tovább élnek szüleik nyakán a pályakezdők

 Nemzetközi jelenséggé nőtte ki magát, hogy a pályakezdő fiatalok még 25 éves koruk után sem hagyják el a szülői házat. Magyarországon is évről évre nő azok száma, akik felnőttként sem költöznek el szüleiktől. Felmérések szerint itthon a huszonévesek kétharmada nem repül ki időben a családi fészekből, pedig az önálló életkezdés, ezzel együtt a munkába állás, s a gyermekvállalás kitolódása veszélyes gazdasági, társadalmi problémákhoz vezethet. A pszichológusok egyetértenek abban, hogy egy idő után a szülőknek igenis noszogatniuk kellene a „mamahotelben” ragadt csemetéiket ahelyett, hogy a végtelenségig kiszolgálják őket – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




Csak szakképzettséggel rendelkező munkavállaló lehet az eladó

Iskolapadba kell küldeniük saját családtagjaikat az élelmiszerkisbolt-tulajdonosoknak, ha a törvény adta lehetőségekkel élve nyitva akarnak maradni vasárnap is – hívja fel a figyelmet a blokkk.com kiskereskedelmi szakmai blog. A kormányban ugyanis senkinek sem tűnt fel, hogy van egy 2007-es rendelet, amely szerint csak szakképzettséggel rendelkező munkavállaló lehet az eladó – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Több tízezren tüntettek Varsóban jobb munkakörülményekért

A baloldali OPZZ szakszervezet kezdeményezésére több tízezres menet vonult át szombaton Varsó belvárosán, a tiltakozáson több szakma képviselői a munkakörülmények javítását követelték.

Bővebben




Sztrájkkal fenyeget a szakszervezet az SZKT-nál

 „Nem nézhetjük tétlenül az SZKT munkavállalóinak egyre romló anyagi helyzetét. Felháborítónak tartjuk, hogy a többségében nehéz körülmények között élő, a társaságért elkötelezett munkavállalók számára az üzleti terv március 27-i elfogadása óta mind a mai napig nem kezdődtek el a bértárgyalások˝ - írja delmagyar.hu szerkesztőségéhez eljuttatott április 9-i levelében a Szegedi Közlekedési Kft.-nél működő egyik érdekképviselet.

Bővebben




Ahol tényleg a dolgozó emberek a legfontosabbak

Az elégedett munkavállaló motivált, képzi magát, többet dolgozik. Az erre épülő modellnek azonban nincs értelme emberi jogok, demokrácia, jogállam nélkül. Dániában éppen ezért elképzelhetetlennek tartják az illiberális berendezkedést. Interjú Tom Norring dán nagykövettel a vs.hu-n.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector