Startlaphoz Csatlakozz!

A PDSZ szolidáris az oktatás átalakítása ellen tiltakozókkal

Szolidaritását fejezte ki az oktatás és azon belül a felsőoktatás átalakítása elleni tiltakozókkal hétfőn a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

Bővebben




Elbocsátások következhetnek a vizsgáből a pécsi jogi karon

 A hallgatóknak és a jelentkezőknek csábítóbb, kevesebb vizsgával járó tantárgystruktúrát tervez a pécsi egyetem jogi karának vezetése. A tanszékek egy részén attól tartanak, rosszul érintheti őket a változtatás, a szakszervezetet aggasztja, hogy elbocsátások következhetnek belőle. A PTE ÁJK működésének módosítására irányuló javaslatot előterjesztő dékánhelyettes szerint sem az órák, sem az oktatók száma nem csökken, és a követelményszint sem lesz alacsonyabb. A szakszervezet ennek ellenére is szkeptikus.
Nehéz lesz átvinni – mondja a pécsi egyetem dékánhelyettese, Herke Csongor arról a tervről, amelynek megvalósításával a jogi kar Magyarországon eddig nem ismert módon kelne versenyre a jelentkezőkért.

Bővebben




Élesen kritizálta a Ligát a négy másik szakszervezeti konföderáció

Élesen kritizálta a Liga Szakszervezeteket a négy másik szakszervezeti konföderáció elnöke hétfőn egy közös sajtótájékoztatón Budapesten, amelyen azt is bejelentették, a jövőben még jobban szeretnék összehangolni tevékenységüket.

Bővebben




Vissza is lehet jönni: mi hozza haza a magyar orvost Németországból?

Miközben még mindig naponta átlagosan több mint egy orvos távozik az országból, vannak olyanok is, akik több év külföldi munka után inkább hazatérnek. Nincsenek sokan, nincs trendfordulat, de akad ilyen is. Sipos Péter például öt évig dolgozott Németországban, de most haza lehetett csábítani – igaz, nem a közegészségügybe. A HVG munkatársának elmesélte, miért tett így.

Bővebben




Ennyit dolgoznak a magyarok

Az OECD országok közül az egyik legtöbbet a magyarok dolgoznak - tette közzé eredményei nemzetközi szervezet. A 34 ország közül Magyarországon jut egy munkavállalóra a hatodik legtöbb munkaóra. Első helyen Mexikó áll, a dobogón vannak még a lustának elkönyvelt görögök, illetve Chile

Bővebben




Sztrájk az ELTE-n: fellázadtak a tanárok

Több egyetemi szakot megszüntetne az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) egy kiszivárgott tervezet szerint. Az ELTE Társadalomtudományi Karát érzékenyen érintené, a nemzetközi tanulmányok alapképzés megszűnése (csak mesterszak formájában maradna meg), a társadalmi tanulmányok BA szak pedig teljesen megszűnne. A hallgatók hétfő délután 6-ra hallgatói és oktatói fórumot hívtak össze, de a karon már napközben is törölték az órákat, ahogy írják a Facebookon, „információs sztrájkot” kezdtek – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Zárva tartás: Félősek lettek a kereskedők

A családi élelmiszerboltocskák számára jelent konkurenciát, ha az Országgyűlés lehetővé teszi, hogy a kereskedelmi láncok üzletei is nyithassanak fél ötkor. Azt egyébként nem tudni, hogyan hatottak az új rendelkezések: a kereskedők nem osztják meg tapasztalataikat – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Csak a magyarok 40 százaléka tud elmenni egy hétre nyaralni

A depriváltak arányát meghatározó egyik mutató, az egy hetes nyaralás finanszírozásának képessége, nagyot javult tavaly Magyarországon. Ez viszont még mindig csak az utolsó helyre elég a régióban – írja az mfor.hu.

Bővebben




Diplomás pályakezdők vagy pályaelhagyók a közszolgálatban

A fiataloké a jövő, az ő felkészültségükön, szakmai és emberi kvalitásaikon múlik a mi jövőnk is. Lépten-nyomon hallani ilyen, és ehhez hasonló közhelyszerű igazságokat, de valójában mennyire ismerjük a közszolgálatban munkát vállaló mai pályakezdők igényeit? Ténylegesen mit teszünk meg a jól képzett, diplomás fiatalok megszerzéséért, pályán tartásáért és karrierindításuk támogatásáért? Foglalkozunk-e egyáltalán tudatosan ezzel a réteggel, akik egyszer – a vonatkozó kutatási eredmények szerint nem is olyan sokára – jó eséllyel vezetőink, szervezetünk kultúrájának, teljesítményének meghatározó szereplői lesznek? Ezekre a kérdésekre keresem a választ jelen munkában néhány – a közelmúltban napvilágot látott felmérés – tanulságának összegzésével.

Bővebben




Módosítják az egészségügyi törvényeket

A kormány hamarosan tárgyal az egészségügyi törvények módosításáról, május elejére elkészül az új alapellátási törvény, mondta az egészségügyért felelős államtitkár a Népszabadságnak adott interjújában.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector