Startlaphoz Csatlakozz!

Munkástanácsok: kirúgtáka sztrájkoló szakszervezeti ügyvivőt

A Munkástanácsok tiltakozik az ellen, hogy a JNT Security Kft.-től elbocsátották az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (ÉŐDSZ) JNT alapszervezeti ügyvivőjét, és egyben minden jogi segítséget megad Kuti Zsoltnak, valamint támogatásra kér fel minden olyan szervezetet és magánszemélyt, akik fontosnak tartják a sztrájkjog, mint alkotmányos alapjog maradéktalan érvényesülését.

Bővebben




A munkáltató a sztrájk befejezése esetén folytatja a bértárgyalásokat a posta vezérigazgatója szerint

A bértárgyalások folytatásának feltétele a munkáltató JNT Security Kft. részéről, hogy az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) dolgozói befejezzék a sztrájkot - mondta Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója csütörtökön, Budapesten sajtó-háttérbeszélgetésen.

Bővebben




A nálunk élő külföldi vezetők több dolgot is kritizálnak a magyar munkamorálban

25 évvel a rendszerváltás után több tényező is akadályozza a Kelet- és Közép-Európában működő cégek versenyképességét. Egy most közzétett kutatás szerint a régióban dolgozó külföldiek elsősorban a bürokrácia csökkentésében, a korrupció felszámolásában, az ügyfél-orientáltság fokozásában és a nagyobb vezetői felelősségvállalás terén érzik a fejlődés szükségességét - derül ki a TARGET Executive Search megbízásából a Gfk és a CEU Business School által készített kutatásból, amelynek eredményeit a szervezetek eljuttatták a Profession.hu-nak.

Bővebben




Informatikus szakmát népszerűsítik a nőknek

Az unióban a nők mindössze 4 ezreléke dolgozik az infokommunikációs szektorban. Holott igény igencsak lenne a munkájukra, csak itthon 10 ezer betöltetlen IT-állás van. Felmérések szerint ahol több női vezető is van, a tőkearányos jövedelmezőség 35 százalékkal, a részvényhozam pedig 34 százalékkal magasabb, mint másutt – írja a Népszabadság.

Bővebben




Bírói életpálya: az új koncepcióról

A Magyar Bírói Egyesület szervezésében, az Országos Bírósági Hivatal közreműködésével került sor a bírói életpályával foglalkozó konzultációs napra. A bírói szervezeten belüli szervezeti egységek együttműködési megállapodást írtak alá, mellyel a bírói életpálya-modellel kapcsolatos munkájukat a továbbiakban összefogják – írja a jogiforum.hu.

Bővebben




A gazdaságtudományi képzések a legnépszerűbbek

Még mindig a gazdaságtudományi képzések a legnépszerűbbek a felsőoktatásba jelentkezők között, a műszaki területek iránt már majdnem többen érdeklődnek, mint a pedagógus szakok iránt – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Nem lehet belőni a hiányszakmákat

Célravezetőbb lenne nálunk is ösztönözni azt a nemzetközi, és hazánkban is létező trendet, hogy érettségi után tanuljanak szakmát a fiatalok. Ők már jól képezhetőek, s olyan szakmunkás lehet belőlük, amilyet a gazdaság igényel – írja a Figyelő.

Bővebben




Legalább húszezer további ápolóra lenne szükség

Pillanatok alatt megismerte az ország annak az ápolónőnek a nevét, aki február közepén egy kereskedelmi csatornának beszélt a ki nem fizetett túlórapénzekről és a szakdolgozók leterheltségéről – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




Csak a reprezentatív szakszervezettel folytathat bértárgyalásokat a kormány

Az akciószövetséget meglepte, hogy az államtitkár csak az MSZ EDDSZ-szel kíván az ágazati bérekről tárgyalni. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár április 20-án interjút adott a Népszabadságnak, amiben úgy nyilatkozott, hogy csak a reprezentatív szakszervezettel folytathat bértárgyalásokat a kormány – írja a weborvos.hu.

Bővebben




Az Emmi szerint okafogyottá váltak a diáktüntetések

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatási államtitkársága szerint okafogyottá váltak a diáktüntetések, mert teljes mértékben megvalósul az egyetemi autonómia és a szabad szakválasztás, ahogyan eddig is.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector