Megszólalt a kirúgott pénzszállító

 Kirúgták, de mégis visszajár a JNT Kft. telephelyére Kuti Zsolt Zoltán. A pénzszállító az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezet JNT alapszervezetének ügyvivője maradt.

Bővebben




Megbízás vagy munkaviszony?

Hatalmas gondokat vehet a nyakába a munkáltató, ha nem teremt tiszta helyzetet, mitől függ, hogy valaki alkalmazottként, vagy alvállalkozóként végez nála egy adott tevékenységet – írja a Piac&Profit.

Bővebben




A multik dolgozóinak kedvez az adócsökkentés

A külföldi tulajdonossal rendelkező cégek dolgozói járnak a legjobban a 15 százalékos szja-kulccsal – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató elemzéséből – írja a vs.hu.

Bővebben




Kiderült, melyik vállalat a legnépszerűbb a magyar munkavállalók körében

A Mercedes lett a legvonzóbb munkaadó és így a nyertese. Az autóipar mellett a szolgáltató szektorban dolgoznának legszívesebben a magyar munkavállalók a reprezentatív, független kutatás szerint.
Második alkalommal adták át a legvonzóbb munkaadónak járó Randstad Awardot április 23-án: ezúttal Mercedes bizonyult a legnépszerűbbnek a magyar munkavállalók körében. A kecskeméti gyár mindössze másfél százalékponttal előzte meg győri vetélytársát – a Mercedesnél a megkérdezettek 67,58 százaléka dolgozna szívesen, míg az Audinál 66,08 százalék vállalna munkát.

Bővebben




Rétvári: háromszorosára nőtt a tankönyvfelelősök juttatása

Saját forrásaiból háromszorosára emeli a tankönyvfelelősök juttatását a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello), és ezentúl intézményenként állítják össze a tankönyvcsomagokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön egy írásbeli kérdésre válaszul.    

Bővebben




Kordás László: Hatékonyabbá kell tenni a szakszervezeti érdekképviseletet

Hatékonyabbá kell tenni a szakszervezeti érdekképviseletet - jelentette ki Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke a szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei képviseletének sajtótájékoztatóján pénteken, Miskolcon.

Bővebben




Kiterjesztik a pedagógus-életpályát a bölcsődei nevelőkre, az örökbefogadási tanácsadókra

Kiterjeszti a kormány a pedagógus-életpályát a felsőfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelőkre, valamint a területi gyermekvédelmi szakszolgálatokban dolgozó örökbefogadási tanácsadókra 2016. január 1-jétől - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteken egy budapesti szakmai konferencián.

Bővebben




Két nyugdíjpénztár veszélyben

Még mindig nincs meg a 70 százalékos tagdíjfizetői arány két magánnyugdíjpénztárnál. Áprilist már vizsgálja az Magyar Nemzeti Bank, mekkora volt az aktívan fizetők hányada, de májusban és júniusban még lehet javítani - tudta meg a Világgazdaság.

Bővebben




Munkavédelem: hiányosságok az egészségügyben

Az ellenőrzött munkáltatók 34%-a egyáltalán nem értékelte az éles vagy hegyes munkaeszközök használatából származó kockázatokat - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztályának jelentésében, melyről a munkajog.hu is beszámolt.

Bővebben




Egészségükkel fizetnek a rossz körülményekért az orvosok és az ápolók

Az egészségügyben dolgozó a saját egészségét áldozza fel mások egészségéért, észre sem veszi saját szervezetének vészjeleit – hangzott el a Magyar Kórházszövetség Kongresszusán csütörtökön – írja a Népszabadság.

Bővebben