Startlaphoz Csatlakozz!

Nagy felháborodást váltott ki a felsőoktatás átalakításával kapcsolatos kormánytervezet

 Csak részben, s java részt félrevezetően táncolt vissza az Orbán-kormány legújabb felsőoktatási terveiből a hallgatók és oktatóik hét eleji tiltakozásainak hatására. Hasonló meghátrálásra az utóbbi időben már többször volt példa. Az egyetemi autonómiát, s a diákok tanuláshoz fűződő jogait korlátozó elképzelések azonban továbbra is fenyegetőek, éppen ezért - valamint a kormány szakmai- és érdekegyeztetést nélkülöző döntéshozatali gyakorlata elleni tiltakozásul - holnap újabb tüntetés lesz Budapesten. A fő kérdés, megmozdul-e akkora tömeg a következő generáció jogaiért, amely meghátrálásra késztetheti a kormányt - írja a Népszava.

Bővebben




Jó a szakképzési rendszer átalakításának iránya a szociális partnerek szerint

 Jó a szakképzési rendszer átalakításának iránya a szociális partnerek szerint, a változtatási tervek összhangban vannak a munkaerőpiac igényeivel - közölte a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) Monitoring Bizottsága pénteken az MTI-vel, miután megtárgyalta a szakképzési rendszer átalakítását célzó javaslatokat, amelyeket a kormány szerdán nyújtott be az országgyűlésnek.

Bővebben




Egyre több a diákmunka, egyre kevesebb a munkát vállaló fiatal

Egyre kevesebb fiatal vállal diákmunkát - köszönhetően az oktatás jelentős átalakulásának - pedig munka az bőven lenne. A munkát vállaló diákok legkevesebb 604 forintos bruttó órabérért dolgozhatnak, de nem ritka az 1000-1500 forintos óradíj sem - igaz ez már szaktudást igényel – olvasható a gazdasagtv.hu oldalán.

Bővebben




Áder házához vonulnak a tüntető ápolónők

Tíz órától gyülekeztek szombaton az ápolónők és a velük szolidaritást vállalók a budai Normafánál – írja a Népszabadság.

Bővebben




Nőtt az álláskeresők száma márciusban

Márciusban 462 ezer álláskereső szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában, több mint egy hónappal, illetve egy évvel korábban - közölte az NFSZ honlapján pénteken.

Bővebben




Zugló átlépte a vasárnapi zárva tartást

A képviselő-testület április 23-ai ülésén úgy határozott, hogy a zuglói piac nemcsak pénteken és szombaton, hanem vasárnap is működhet a jövőben – írja a hir24.hu.

Bővebben




Csapdába estek a magyar hivatásosok

Az Alkotmánybírósághoz, s ha szükséges nemzetközi jogi fórumokhoz is fordulnak az érintett érdekképviseletek, ha Áder János aláírja a szolgálati törvény módosítását, amely egyebek között betiltja a szakszervezetek működését a polgári titkosszolgálatoknál. Persze nem ez az egyetlen passzusa a törvénynek, amelyet az érdekképviseletek támadnak – írja a Népszabadság.

Bővebben




Sok magyar fiatal bizonytalan abban, hogy lesz-e munkája

Magyarországon az uniós átlagnál bizonytalanabbak a diákok abban, hogy az oktatásuk befejezése után találnak-e munkát – derül ki egy friss Eurobarométer-kutatásból, melyet a Világgazdaság ismertetett.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector