Pedagógusok Szakszervezete: támogassa Dr. Lukács Lajos újabb öt évre szóló igazgatói megbízását a Klik

Bár sem a fenntartó Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vezetőjének, sem az oktatásért felelős miniszternek nincs törvényi kötelezettsége arra, hogy figyelembe vegyen bármilyen véleményt - akár a működtető önkormányzatét vagy a tanári karét -, és indokolási kötelezettsége sincs egy iskolaigazgató megbízásakor, a Pedagógusok Szakszervezete azt kéri a Klik-től, hogy a pedagógiai-szakmai szempontokat és az egységes támogatást kiemelten mérlegelve támogassa Dr. Lukács Lajos újabb öt évre szóló igazgatói megbízását. A PSZ kéri továbbá az oktatásért felelős minisztert, a kecskeméti önkormányzat elutasító véleménye ellenére adjon további bizalmat Dr. Lukács Lajosnak. Az igazgató ugyanis politikától mentesen vezeti a gimnáziumot több évtizede, a város támogatásával számos nemzetközi és országos versenyen vettek részt eredményesen az iskola diákjai.

Bővebben




Így járhat a kollégái külsejét kritizáló, tiszteletlenül viselkedő dolgozó

Nem tetszett neki az új főnök, megjegyzéseket tett a kollégák külsejére, egyébként pedig nem tartotta be a határidőket: kirúgták. A munkajogi per a Kúrián kötött ki.

Bővebben




A szociális ágazat vidéken is elvesztette a vonzását

Áldatlan és hálátlan munkakörülmények és mindehhez arcpirítóan kevés bér. A szociális ágazat vidéken is elvesztette a vonzását. Sok a távozó, újak alig jelentkeznek – írja a kisalfold.hu.

Bővebben




A KDFSZ szerint a dolgozók elégedettek a vasárnapi pihenőnap bevezetésével

A nagyáruházakban alkalmazott kereskedelmi dolgozók elégedettek a vasárnapi pihenőnap bevezetésével, mivel a korábbinál több időt töltenek a családjukkal és bővültek a pihenési lehetőségeik - írta a Napi Gazdaság szerdai számában.

Bővebben




Az unortodox adók országa: 200 forintból 100-at kap meg a magyar munkás

Magyarország nem csak az adóügyi innovációk, a szélsőséges adómértékek, hanem a munkához kapcsolódó adóterhek miatt is régiós rekordernek számít - derült ki a Mazars felméréséből. Minden nettó 100 forint kifizetése 196 forintnyi bruttó jövedelmet feltételez - igaz, a régióban példátlan szintű családi adókedvezmény-rendszer ezt a versenyhátrányt okozó hatást jelentősen tompítja - ehhez viszont 3 gyermek kell – írja a Privátbankár.

Bővebben




Az egészségügyi dolgozóknak akár fél évig is várniuk kell túlórapénzükre

Az illetékes államtitkár szerint meg kell változtatni azt a rendszert, amelyben az egészségügyi dolgozóknak akár fél évig is várniuk kell túlórapénzükre. Zombor Gábor erről az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában beszélt.

Bővebben




Négyezer euróért toboroznak szakorvosokat Budapesten

 Budapesten május 9-án, európai munkahelyekre toboroz egészségügyi dolgozókat egy nemzetközi ügynökség. Rezidenseknek és ápolóknak 2200, szakorvosoknak 4000 eurótól induló fizetést kínálnak.

Bővebben




Az idénymunka idei szabályai

Közeledik a mezőgazdasági idénymunkák szezonja. Ez az egyszerűsített foglalkoztatási forma egyre népszerűbb. Összefoglaltjuk a legfontosabb tudnivalókat a munkáltató számára – írja a Piac&Profit.

Bővebben




AZ EDDSZ sztrájkkövetelései

EDDSZ-Kormány feladatok határidő szerinti sorrendben

Bővebben




EDDSZ: Mit kíván a magyar nemzet?

Legyen béke, szabadság, egyetértés és EGÉSZSÉG, ezért azt kívánjuk, hogy

Bővebben