Minden második nyugdíjas dolgozik az EU-ban

Az Európai Unión belül Magyarországon dolgoznak legkevesebben az 50 évesnél idősebbek közül. Annak ellenére, hogy nálunk ez indokoltabb lenne a nyugdíj mértékét és az életszínvonalat tekintve – derül ki az Európai Unió munkaerőpiacot vizsgáló kutatásából. A motivációk is eltérőek: Magyarországtól nyugatra inkább azért dolgozik az idősebb generáció, mert továbbra is aktív szeretne maradni, míg itthon inkább a létfenntartáshoz szükséges anyagiak megszerzése az ok.

Bővebben




Az egészségügyi szakdolgozói kamara sürgeti az életpályamodell kidolgozását

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke szerint örvendetes a kormány által bejelentett jövő évi béremelés, de a rendelkezésre álló 16 milliárd forint szétosztása még nyitott kérdés. Balogh Zoltán kamarai elnök az MTI megkeresésére pénteken azt hangsúlyozta, a köztestület továbbra is az ágazatban dolgozókra vonatkozó életpályamodell és az ehhez tartozó illetménytábla kidolgozását sürgeti.

Bővebben




A VDSZSZ Szolidaritás július 9-én választ elnököt, miután nem választották újra Gaskó Istvánt

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szövetségének tagja, a VDSZSZ Szolidaritás július 9-én választ vezetőt, miután a pénteki tisztújító kongresszuson nem választották újra Gaskó Istvánt, az eddigi elnököt és egyetlen jelöltet - tájékoztatott Bárány Balázs Péter, a VDSZSZ érdekvédelmi alelnöke az MTI érdeklődésére.

Bővebben




Pszichikailag is alkalmasnak kell lenniük a pénzügyőröknek

Nem csak fekvenyomásból és ingafutásból kell megfelelniük, de, mivel fegyvert viselnek, és különböző kényszerítő eszközöket alkalmazhatnak, pszichológiai alkalmassági vizsgálaton is át kell esniük mostantól a pénzügyőröknek és a civil pénzügyi nyomozóknak a Nemzetgazdasági Minisztérium frissen módosított rendelete szerint – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Vasárnapi zárva tartás: ezt az adatot titkolta a kormány!

   A vasárnapi zárva tartás nyomán valóban nőtt a kiskerforgalom, de ez csak a szokásos tavaszi élénkülés, továbbá - és ez a rossz hír - a korábbi években mértnél sokkal gyengébb. A nyitva tartási tilalom az élelmiszer-kereskedelmet várhatóan nem érinti komolyan, de a textil-, bútor- és iparcikk-boltok a vesztes oldalra kerülhetnek. A plázastop-törvény viszont nem veti vissza a fejlesztéseket.

Bővebben




Közalkalmazottak ezreinek elbocsátására készül fel a kormány

 Néhány hónapon belül nagyjából 2500 munkahelyet számolhatnak fel az önkormányzatok abból az 1,2 milliárd forintból, amelyet most hirdetett meg a belügyminisztérium a létszámleépítések költségeinek ellentételezésére. Bár hivatalosan nem történhetne meg, de néhány állás azért válik feleslegessé, mert a munkát közfoglalkoztatottakkal végeztetik el. Úgy tűnik azonban, hogy a közmunkások kerete is szűkül.

Bővebben




Nem kapta meg a voksok több mint felét a VDSZSZ tisztújító kongresszusán Gaskó István

Ellenjelölt sem volt, ennek ellenére nem kapta meg Gaskó István a voksok több mint felét a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete kongresszusán. A tanácskozás pénteken is tart, és nem kizárt, hogy a választást megismétlik, de ha az ismét eredménytelen lenne, az még kínosabb lehet a vasutasok elnökének, aki éppen 25 éve tölti be ezt a posztot – írja a Népszabadság.

Bővebben




A felnőtt magyar diákok több mint harmada dolgozik tanulmányai mellett

A diákmunka generációk óta a szakmai karrier első lépcsőfoka sokak számára, afféle belépő a munka világába, ami nem csak anyagilag segíti a diákokat, hanem az álláskeresés során hasznos munkatapasztalatokkal, személyes kapcsolatokkal, referenciával is – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Érdemes-e adó miatt házasodni?

Mennyire éri meg összeházasodni adótervezési szempontból az egymás gyerekeit nevelő élettársaknak? A LeinterLeitner szakértői kiszámolták.

Bővebben




Negyedmilliónál is több közmunkás lehet havonta

Jövőre az ideihez képest több mint 25 százalékkal emelnék a közfoglalkoztatásra szánt összeget, ami közel 340 milliárd forintot jelent – írja az mfor.hu.

Bővebben