Startlaphoz Csatlakozz!

Ha pár év múlva mi kerülünk kórházba, már nem lesz, aki ápoljon

Kohut Ildikó a Péterfyben volt gyermekápoló, amikor az RTL egyik műsorában kollégájával, Sándor Máriával együtt kirobbantották az „ápolóügyet”, normális béreket követelve. Azt mondja, még mindig nem ült le velük egyetlen politikus sem, az pedig változó, hogy a kórházigazgatók és az orvosok hogyan viszonyulnak a küzdelmükhöz, a fekete pólós kezdeményezéshez. Az ápolók délután öttől demonstrálnak a fővárosban – írja a vs.hu.

Bővebben




A Kossuth téren is tüntettek egészségügyi dolgozók

Egyebek mellett a biztonságos betegellátásért és a bérek emeléséért tüntettek kedd délután a fővárosi Kossuth Lajos téren az Őszintén az Egészségügyről Akciószervezet szervezésében, párhuzamosan a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Hősök terén kezdődött tüntetésével.

Bővebben




Béremelésért és az egészségügyi életpályamodell bevezetéséért demonstrálnak Budapesten

Béremelésért és az egészségügyi életpályamodell bevezetéséért kezdtek demonstrációt kedd délután Budapesten az ágazatban dolgozók a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) szervezésében.

Bővebben




Egészségügyi demonstráció: nem a pénzért tesszük, segíteni akarunk

 Az egészségügyben dolgozók helyzetének javításáért demonstrálnak kedden a fővárosban az ápolónők és az őket támogató szervezetek. Nagy Maya speciális mentős az InfoRádiónak elmondta: veszélybe került a betegellátás megszokott rendje; a dolgozók kiégtek, és a rossz fizetés miatt még az elhivatottak sem tudnak a szakmában maradni.

Bővebben




Czomba: kétélű fegyver a közfoglalkoztatás

Nem cél a közfoglalkoztatási forma hosszú évekig fenntartása, ugyanakkor a teljes foglalkoztatottság eléréséhez szükség van a közfoglalkoztatásra - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára. Czomba Sándor hozzátette: a következő hónapokban is fogad el a kormány olyan jogszabályokat, amik segítik a kilépést a közfoglalkoztatotti státuszból a versenyszféra felé.

Bővebben




Egy Big Mac sem jön ki az ápolói órabérből

Világviszonylatban is rendkívül alacsony az ápolók fizetése Magyarországon: nettó órabérükből egy Big Mac-et sem tudnak venni. Ugyanazért a munkáért másutt háromszor annyit kereshetnek – olvasható az Origon.

Bővebben




Gigademonstrációt tartanak ma az egészségügyi dolgozók

Megértésért és segítségért kiáltanak mai demonstrációjukkal az egészségügyi szakdolgozók. A rezidensszövetség támogatja a nagyszabású megmozdulást. Az ápolók a Hősök teréről, a szakorvosjelöltek a Clark Ádám térről indulnak délután ötkor az Arany János utcába, az Emberi Erőforrás Minisztérium székházához, illetve a parlamenthez, hogy átadják követeléseiket. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) közleményben tudatta: szolidáris az egészségügyben dolgozó valamennyi munkatárssal és a betegekkel.

Bővebben




Az ipari bérek átlag felett növekedtek

 Az ipar a magyar gazdaság motorja, a szektorban 2010 óta 130 ezer új munkahely jött létre, az ipari bérek átlag felett növekedtek az utóbbi 4 évben, és a kormány szeretné ezt a folyamatot fenntartani - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára egy keddi kiállításmegnyitón, Budapesten.

Bővebben




Hol élnek a legszegényebb magyar nyugdíjasok?

Magyarországon a nyugdíjak között nagy a szakadék. Míg a rekorder több mint egymilliót kap havonta, addig vannak olyanok is, akik a minimumot kapják, ez jelenleg kevesebb, mint havi 30 ezer forint. Vajon hányan vannak és hol élnek azok a nyugdíjasok, akiknek ez a minimális összeg jár? – a kérdésre a Pénzcentrum keresi a választ.

Bővebben




Kiss: a béremelés nem oldotta meg a gondokat

A szakszervezetek próbálkoztak, elkezdődtek a beszélgetések a kormánnyal, de ezen túl kell lépni, tárgyalni kell, mert a gondok nem oldódtak meg, annak ellenére sem, hogy az ágazatban volt béremelés – ezt Kiss László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector