Startlaphoz Csatlakozz!

Családi kedvezmény bevallása

A családi kedvezmény bevallása minden magánszemélynek problémát okoz, ha egyedül nem tudja igénybe venni a kedvezményt, hanem párjával közösen vagy megosztva. Ebben kíván segíteni az ado.hu cikke gyakorlati útmutatóval.

Bővebben




Minden második forint az államé

A magyar béreket terhelő adók a munkavállalók tömege szempontjából továbbra is irdatlan magasak, a kontinens keleti és délkeleti országai között a legmagasabbak – derül ki a Mazars adótanácsadó összeállításából – ismertette a Népszabadság.

Bővebben




Egyszerűsödnek a munkavállalás körülményei az amerikai-magyar egyezménynek köszönhetően

A társadalombiztosítási rendszerek összehangolásáról szóló amerikai-magyar kétoldalú egyezménynek köszönhetően egyszerűsödik a másik országban való munkavállalás, és pozitív változásokat hoz az önálló vállalkozási tevékenységet végzők számára is - közölte a Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég hétfőn az MTI-vel annak apropóján, hogy kihirdették a februárban aláírt egyezményt.

Bővebben




Migránsok és emigránsok

Lázár János szerint az Európai Unióban nehéz a magyarok kivándorlásáról beszélni, hiszen az emberek, a tőke és a szolgáltatások is szabadon mozoghatnak. A miniszter arra figyelmeztetett, a külföldön dolgozó magyarok évente 2 milliárd eurót utalnak haza, ami azt jelenti, hogy valójában Magyarországon képzelik el a jövőjüket. A Tárki legfrissebb kutatása viszont azt mutatja, hogy soha ennyien nem akartak még kivándorolni – olvasható a Népszava cikkében.

Bővebben




Ötven polgármester is törvénytelenül emelt egyet a saját bérén

 Jelentősen csökkent a községekben a polgármesterek fizetése tavaly, ezért most több mint ötven településen jogellenesen harminc százalékkal eltérítették, vagyis felemelték a béreket. Emiatt az illetékes kormányhivatalok a napokban valamennyi esetben törvényességi észrevételt tettek. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondja, hogy ezek a helyhatóságok a kormányhivatalok, a Belügyminisztérium, valamint az igazságügyi miniszter véleménye szerint is törvénytelenül térítették el a béreket – írja a Népszabadság.

Bővebben




PSZ: továbbra sem biztosítottak a köznevelési rendszerhez szükséges források

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a jövő évi központi költségvetésről szóló törvényjavaslat nem garantálja a köznevelés rendszerének zavartartalan működéséhez szükséges forrásokat.

Bővebben




Többes jogviszony a közalkalmazottaknál

Bár a”főállás”, „mellékállás” fogalmakat a munkajog nem ismeri, annak – elvben – nincs akadálya, hogy a munkavállalók, közalkalmazottak egymással párhuzamosan több, munkaviszony jellegű jogviszonyt is fenntartsanak – általában egzisztenciális okokból. A „további jogviszony” kifejezést mindig az adott jogviszony szempontjából használjuk, így például két párhuzamos közalkalmazotti jogviszony esetén a másik mindig továbbinak fog minősülni. Azaz: mindkét jogviszonyban külön kell vizsgálni, hogy ahhoz viszonyítva a másik fenntartása lehetséges-e. Végső esetben előfordulhat, hogy a közalkalmazottnak választania kell a kettő közül – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Vasárnap a vő, meny nem segíthet a boltban

A vasárnapi munkavégzés tilalma a kiskereskedelemben, magyarán a boltbezárások igencsak borzolják a kedélyeket a nyár közeledtével. A balatoni ellátásért aggódók által felvázolt forgatókönyvek szerint a nagyobb boltok vasárnapi kényszerű zárva tartásával is veszíthet vonzerejéből a magyar tenger, de a tömeg hiánya kihathat a kisebb boltok forgalmára is. Ugyanakkor nemcsak balatoni jelenség, hanem országos méretű gond is, hogy sok 200 négyzetméternél kisebb elárusítóterű bolt, bár nyitva lehetne, mégsem teheti, mert nincs aki a pult mögé álljon – írja a Népszava.

Bővebben




A Vasutas Szakszervezetek Szövetsége aggódik a záhonyi munkavállalók sorsáért

Az ukrán-orosz konfliktus hullámai fodrozódnak a záhonyi térség vasúti árufuvarozási helyzete körül is. A válság számokban is tetten érhető: a be- és kilépő vasúti forgalom már 2013-ban sem érte el a 4 millió tonnát, tavaly a forgalom mennyisége tovább csökkent, és jelentős veszteség prognosztizálható erre az évre is. Kétségkívül határozott fellépésre van szükség a határvárosnál. A vasúti árufuvarozással és átrakással kapcsolatos tevékenység közel kétezer embernek ad munkát. A jelentős visszaesés komoly problémát generálhat a foglalkoztatás területén – írja a szon.hu.

Bővebben




Lassan minden magyar elhagyja Magyarországot

Tavaly másfélszer többen hagyták el az országot, mint 2013-ban, és hatszor többen, mint 2009-ben. A legnépszerűbb célországok Anglia, Németország és Ausztria. A Hír TV Látótér című magazinjának nyilatkozó magyarok nem tervezik a hazaköltözést.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector