Startlaphoz Csatlakozz!

Kétnapos sztrájkot tartanak a BKV metró-, hév- és trolivezetői

Június 11-12-én ne nagyon akarjon ezekkel a járművekkel utazni Budapesten, csak kétharmaduk közlekedik, nagy lesz a zsúfoltság. A buszok egy része sem fog járni – tudta meg a vs.hu.

Bővebben




Beindult az elszegényedés ördögi köre

Noha a munkanélküliek tömege örül annak, hogy ha csak félállásban is, de foglalkoztatják, ezek a megoldások egyre növekvő bizonytalanságot és vagyoni egyenlőtlenséget okoznak. Beindult az elszegényedés ördögi köre? – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




Szja-bevallás: kisokos az utolsó percekre

Hogy működik a nyomtatvány-kitöltő program? Melyek az szja-bevallásokban elkövetett tipikus hibák? Hogyan kell kiszámolni és megosztani a családi adókedvezményt? Hogy kérhetek részletfizetést? Hogyan rendelkezhetek az adóm 1 százalékáról? Hová vihetem az utolsó pillanatban kitöltött szja-bevallásomat? Az ado.hu összeállítása valamennyi kérdésre válaszol, és a már elkészített bevallások ellenőrzésére is alkalmas.

Bővebben




Munkavállalás gyes és gyed mellett

Ismerje meg konkrét példákon keresztül a gyes és gyed mellett történő munkavállalás szabályozását! – írja a munkajog.hu. A Munka Törvénykönyv rendelkezései szerint a szülési szabadság leteltét követően a munkavállaló gyermeke harmadik életévének betöltéséig - a gyermek gondozása céljából - fizetés nélküli szabadságra jogosult, melyet a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kell kiadni.

Bővebben




Nem osztozik a szociális ágazatban dolgozók csalódottságában Czibere Károly

Nem osztozik a szociális ágazatban dolgozók csalódottságában Czibere Károly államtitkár. A Magyar Nemzetnek legalábbis úgy nyilatkozott, nem érzi kudarcnak, hogy a kormány több hetes tologatás után levette a napirendről a szakma béremelési terveit, és az ágazat életpálya-modelljéről sem születik egyhamar döntés – írja a Népszava.

Bővebben




Lassan, de biztosan változik a hagyományos családmodell

 Vajon a munkahelyen történő munkavégzés, milyen hatással van a családi-magán életünkre, valamint a család milyen hatással van mindennapi életünk során a munkahelyi életünkre? Vajon egy szervezet, miket alkalmazhat, hogy az egyéni és vállalati igények közeledjenek egymáshoz? Az alábbiakban egy diplomamunka kutatási részének rövid összefoglalóját olvashatják, melynek központi témája a munkahely és a család-magánélet közötti egyensúly.

Bővebben




Közmunkásokra cserélik dolgozóikat az önkormányzatok

Néhány napja botrány lett belőle, hogy kiderült: a Klik az egyik legnagyobb közfoglalkoztató az országban, ahol több mint négyezer közmunkás dolgozik. A helyzet azonban ennél sokkal súlyosabb: állami és önkormányzati intézmények sokaságánál napi gyakorlat, hogy az alkalmazottakat közfoglalkoztatottakra cserélik – írja a Népszabadság.

Bővebben




Kevesebb pénz jut segélyekre

Az ideihez képest húsz százalékkal kevesebb pénz jut 2016-ban jövedelempótló szociális ellátásokra, a kormány ugyanis azzal számol, hogy jelentősen csökken majd a segélyekre szorulók száma, és többen állnak munkába – derül ki a jövő évi költségvetési javaslatból. Még több pénz jut viszont közmunkára: az eddigi 200 ezer helyett havonta 240 ezren dolgozhatnak majd – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




Nyugdíjasként a munkaerő piacon

Habár a nyugdíjas évek azt hivatottak szolgálni, hogy a szolgálati idő fáradalmait kipihenjük, gyakori, hogy a nyugdíjas keresetkiegészítésként munkát vállal vagy egyéni vállalkozásba kezd. Fontos viszont tisztában lenni ennek a jogszabályi hátterével, valamint adózási és társadalombiztosítási következményeivel, mielőtt újra elmerülnénk a munka világában – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Forradalom a munka világában

Az ENSZ szervezetének legfrissebb jelentése szerint nő a részmunkaidőben dolgozók száma, ugyanakkor az anyagi biztonság így közel sem biztos.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector