Startlaphoz Csatlakozz!

Tüntetnek a civilek és a PDSZ

Tüntet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és több civil érdekvédő csoport. A Blaha Lujza térről az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) elé vonulnak – írja az mno.hu.

Bővebben




Munkát keresnek a diákok

Egyre többen jelentkeznek már most a nyári diákmunkára. Az árufeltöltői, gyümölcsszedő és az adminisztratív állások után érdeklődnek a legtöbben. Jelentkezni 15 éves kortól lehet – írja a teol.hu.

Bővebben




Bűncselekménnyé nyilvánítja a brit kormány a bevándorlók illegális munkavállalását

Bűncselekménnyé nyilvánítja a brit kormány az olyan bevándorlók munkavállalását és foglalkoztatását, akiknek nincs tartózkodási jogcímük Nagy-Britanniában.

Bővebben




Szegények és gazdagok: hogy is áll Magyarország?

Ma jelent meg az OECD gondozásában egy szép hosszú anyag a világban megfigyelhető jövedelemegyenlőtlenségekről. Az „In It Together: Why Less Inequality Benefits All” címet viselő anyag számos összehasonlítást tesz lehetővé például a magyar jövedelmek szórását illetően is. Amúgy sokkal kevésbé vagyunk e szempontból különlegesek, mint gondolnánk, súlyosan leegyszerűsítő összefoglaló kijelentésként azt mondhatnánk: „A nemzetközi összevetésben továbbra is inkább alacsony jövedelemkülönbségeink növekedtek, de nem számottevő mértékben.” – írja a portfolio.hu.

Bővebben




Tüntetést tartanak este az oktatásért

A demonstrációt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) kezdeményezte, és a menet a Blaha Lujza térről megy majd a Szalay utcáig – írja a stop.hu.

Bővebben




A gyermekvállalás és határozott idejű munkaviszony

A határozott idejű munkaviszony a munkaviszony tipikus jellemzőjétől eltérően nem határozatlan időre, hanem a felek megállapodása alapján határozott időre jön létre. A munkáltató jellemzően határozott időre foglalkoztatja a munkavállalót meghatározott projekt, feladat elvégzésére, vagy tartósan távollévő (pl. gyermeket váró és gyermekgondozás céljából fizetés nélküli szabadságon lévő) munkavállaló helyettesítésére. Ezzel szemben a munkavállalónak szűkebb körben nyújt előnyöket a határozott idejű foglalkoztatás. Ilyen lehet az, ha a munkavállaló csak egy meghatározott ideig tud gyermekei felügyeletéről gondoskodni – olvasható a munkajog.hu cikkében.

Bővebben




Jobban keres, mint az átlag magyar?

Az idén, márciusig bezárólag 4,1 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Bővebben




Elbocsátják közalkalmazottként, majd visszaveszik közmunkásként

„Ha szükség van az adott munkakörre, az adott ember jól is végzi a dolgát, akkor miért kell emberileg kizsigerelni, megalázni?” – így kesergett a VS.hu-nak az egykori közalkalmazott, akit kirúgtak, majd a régi főnöke közmunkásnak hívta vissza. Egymás után többször.

Bővebben




A szabadság pénzbeli megváltása

A munkaviszony végén a természetben fel nem használt szabadságot pénzben kell megváltani. Pontosan hogyan és mikor kell ezzel elszámolni? És mit tehet a munkavállaló, ha a munkáltató nem fizet? – a kérdésekre a munkajog.h szakértője válaszol.

Bővebben




Franchise-osításon gondolkodik a Metro

A vasárnapi boltzár nem jó senkinek a Metro-csoport vezérigazgatója szerint, de alkalmazkodnak a kialakult helyzethez. Olaf Koch a cégcsoport berlini stratégiai prezentációján újságírói kérdésekre válaszolva arról is beszélt, hogy Magyarország esetében is gondolkodnak a franchise rendszer bevezetésén, de az online vásárlás kialakítását egyelőre nem tervezik a Metrónál - írja az origo.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector