A pedagógusok elbocsátásoktól tartanak

 Elbocsátásoktól tart a pedagógusok szakszervezete a szakképzési rendszer átalakításával összefüggésben, a köznevelési államtitkár azonban ezt cáfolja. Július elsejével több mint ötszáz középiskola kerül át a Klebelsberg Intézményfenntartótól a nemzetgazdasági tárcához, egyes szakközépiskoláknál viszont a Klik és a minisztérium is fenntartó lesz – olvasható a Magyar Nemzetben.

Bővebben




A magyarok fele háziorvos nélkül maradhat

Egyre több a betöltetlen gyermek-háziorvosi praxis az országban. Az alacsony bér nem vonzó a pályakezdőknek, ráadásul van olyan svájci gyermekklinika, amelyik havi két és fél millió forintos fizetéssel csábítja a magyarországi szakembereket. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkaanyaga szerint 10 év múlva a magyarok felének nemhogy házi gyermekorvosa, háziorvosa sem lesz, ha minden marad a régiben – írja az mno.hu.

Bővebben




Brutálisan sok lesz a közmunkás

Nem lesz egykulcsos a társasági adó középtávon, 2019-re azonban akár 350 ezer közmunkás is takaríthatja a járdákat. A családtámogatást lassan tovább inflálja a kormány, a köztévé azonban stabilan számíthat 69-75 milliárdos támogatásra – derül ki a költségvetés fejezeti indoklásából – írja a Népszabadság.

Bővebben




A Fidesz szerint 23 éves csúcson a foglalkoztatottság

Huszonhárom éve nem volt olyan magas a foglalkoztatottság az országban, mint az utóbbi hónapokban - jelentette be Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője szombaton a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

Bővebben




Kisvállalkozók hasznát viszi a vasárnapi zárva tartás

A vasárnapi zárva tartás több bevásárlóközpontban élénk vitákat okozott az üzemeltetők és a vendéglátásban utazó bérlők között, mivel az utóbbiak a bérleti díj csökkentését szeretnék elérni. A meccsek tétje, hogy melyiküknek kell állnia a kárt, amit a vasárnapi bezárás okoz: sok kisvállalkozásnak a profitja mehet rá az intézkedésre – olvasható a Népszabadság.

Bővebben




A legjobban és a legrosszabbul fizetett magyar szakmák

Az átlagkeresetek ebben a hónapban is nőttek, a KSH adatai szerint már majdnem nettó 155 ezer forint a magyar átlagbér. Ez az átlag, de meglepő különbségek vannak az egyes szakmák között: a legjobb átlagfizetés például majdnem ötszöröse a legrosszabbnak – írja a Pénzcentrum.

Bővebben




90 ezret sem keresnek a szociális dolgozók

Elkeseredettek a szociális dolgozók, és az egészségügyi dolgozókéval azonos bértáblát követelnek, hiszen háromnegyedük kevesebb mint nettó 90 ezer forintot visz haza havonta. A Hetek cikke.

Bővebben