A Magyar Szakszervezeti Szövetség kész a háromoldalú tárgyalások megkezdésére

Ma megkezdi munkáját a Parlament, amelynek keretében sor kerül a 2016-os költségvetés általános vitájára, valamint az adóváltoztatási javaslatok tárgyalására. A költségvetés jelentős mértékben befolyásolja a bérek mértékét, ezért kezdeményezte a Magyar Szakszervezeti Szövetség, hogy még a költségvetés beterjesztése előtt kezdődjenek meg háromoldalú tárgyalások. Erre azért is szükség van, mert a Kormány által benyújtott költségvetés nem a bérnövekedést, a dolgozói szegénység felszámolását szolgálja.

Bővebben




Felfüggesztette az értékszállítók sztrájkját a szakszervezet

Felfüggesztette a sztrájkot az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) a JNT Security Kft.-nél (JNT), a Magyar Posta értékszállító cégénél május 22-én éjféltől - közölte Kuti Zsolt, az ÉŐDSZ JNT alapszervezetének ügyvivője kedden az MTI érdeklődésére.

Bővebben




Jöhet a sztrájk az egészségügyben?

Folytatódik az egészségügyi dolgozók demonstrációja. Eddig példátlan összefogás jött létre az ágazatok között. A béremelés mellett emberibb munkafeltételeket is szeretnének. A tiltakozók nem hagyják abba, amíg a kormány érdemben nem foglalkozik velük. A jövő évi költségvetési tervezetből viszont úgy tűnik: még sztrájk is lehet az egészségügyben – olvasható a 168 órában.

Bővebben




Nem vagyunk felkészülve egy hosszú betegségre

Az NN Biztosító egészség-kutatása szerint a magyarok 70 százaléka nincs anyagilag felkészülve egy súlyos, hosszantartó betegségre, pedig minden második ember aggódik az egészségéért – írja a Piac@Profit.

Bővebben




Változás a családi kedvezmény elszámolásában

 A 2015-ös adóévről szóló bevallásban, munkáltatói elszámolásban a családi kedvezmény csak akkor érvényesíthető, ha az eltartottak, kedvezményezett eltartottak – a magzat kivételével –adóazonosító jele a nyilatkozaton szerepel.

Bővebben




Vallott a NAV a vasárnapi zárva tartás hatásairól

Végre megérkeztek azok a NAV-adatok a vasárnapi zárva tartási kötelezettség bevezetése előtti és utáni időszak - online kasszák által mért - kiskereskedelmi forgalmáról, amelyeket másfél hónapja kértünk el. Ezek alapján sem tűnik indokoltnak a győzelmi jelentés.

Bővebben




Több mint ötezer családtól vették el a családi pótlékot

A legtöbb általános iskolás diák Borsodban, a legtöbb szakközépiskolás és gimnazista pedig Budapesten hiányzik igazolatlanul a tanórákról; az iskolakerülők száma öt év alatt a felére apadt. Tavaly több mint ötezer családtól vették el a hiányzások miatt a családi pótlékot száma – olvasható a Magyar Nemzetben.

Bővebben




Járadék, nyugdíj előtti segély, költségtérítés munkanélkülieknek

Melyik munkanélküli ellátás milyen feltételekkel, mennyi ideig jár, mikor kell szüneteltetni? Összefoglaló a tudnivalókról az adozona.hu cikkében.

Bővebben




Erősen megfogyatkozott a boltok száma

Nincs összhangban a kiskereskedelmi folyóáras adatsor a volumenindexszel, így nem számolható, hogy a szektor mennyivel járul hozzá a GDP-növekedéshez. Most az online pénztárgépek okoznak olyan hatást, mint korábban a trafikok – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A felmelegített munkaviszony

Kerüljük-e, hogy újra azzal kössünk munkaszerződést, akivel egyszer már együtt dolgoztunk? Vagy a munkaviszonynak – ahogy a töltött káposztának – csak jót tesz, ha felmelegítik? – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben