Startlaphoz Csatlakozz!

Kordás László: Ne legyen kevesebb a minimálbér, mint a létminimum

Országjáró portyájának utolsó állomásán járt Nyíregyházán a szakszervezet vezetője. Kordás László nem köntörfalazott. Kerek perec kijelentette: az utóbbi években időszakban nőtt a dolgozói szegénység az országban. Nyíregyházán fogalmazott ekképpen a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, miután szakszervezeti tisztségviselőkkel találkozott szerdán. Egyúttal fellebbentette a fátylat az általuk meghirdetett „négyszer kilenc” elvről – írja a szon.hu.

Bővebben




Átalakulnak a szakképző iskolák

Átalakulnak a 2016/17-es tanévtől a szakképző iskolák: a szakközépiskolák szakgimnáziumok, a szakiskolák pedig szakközépiskolák lesznek. Ingyenessé válik a második szakképesítés megszerzése. A többi között ezt tartalmazza az Országgyűlés által szerdán elfogadott, a szakképzésről, a felnőttképzésről és az azokkal összefüggő tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat.

Bővebben




Egyetlen táblázatban a kormány legújabb intézkedései

 A Magyar Nemzeti Bank szakértői friss költségvetési elemzésükben összegyűjtötték, hogy a 2016-os büdzsébe tervezett intézkedések milyen bevételi és kiadási hatással járnak – olvasható a Portfolio oldalán.

Bővebben




Több stadion árát vették ki a jóléti ellátásokból

 A kormány büszke arra, hogy nő a gazdaság teljesítménye és folyamatosan hangsúlyozza, hogy nem engedi el a nehéz helyzetben lévők kezét. A Policy Agenda kutatásából az látszik, hogy több stadion árát vették ki a jóléti ellátásokból többek között a nyugellátásokból és a munkanélküli segélyekből is – írja az Origo.

Bővebben




Így figyelhetik meg a munkavállalókat Magyarországon

Kamerás megfigyelés, ujjlenyomat-azonosítás, GPS nyomkövetés: a technológia fejlődésével a munkavállalók megfigyelésének széles köre vált lehetővé, azonban az egyes módszerek gyakorlati alkalmazásakor a munkáltató könnyen jogsértést követhet el. A munka törvénykönyve engedi a munkavállaló ellenőrzését a munkaviszonnyal összefüggő magatartása körében, de mindez csupán bizonyos feltételek teljesülése esetén tekinthető jogszerűnek – írja a HVG.

Bővebben




A román közigazgatásban dolgozó köztisztviselők tüntettek Bukarestben

A román közigazgatásban dolgozó köztisztviselők tüntettek szerdán Bukarestben a kormány épülete előtt, magasabb béreket követelve.

Bővebben




Határozottabb fellépésre készülnek a „vizes” munkavállalók!

A nemzetgazdaságban stratégiai jelentőségűvíziközmű-szolgáltatás területén dolgozó, mintegy 20 ezer munkavállaló képviseletét ellátó, 8500 szakszervezeti taggal rendelkező országos Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége /VKDSZ/ május 22.-én Tatán, „a vizek városában” tartotta Országos Választmányi Értekezletét.

Bővebben




Várandós és kisgyermekes munkavállalók foglalkoztatása

A gyermek születése az élet egyik legcsodálatosabb eseménye, amely azonban a szülők és a családtagok mellett az őket foglalkoztató munkáltatókat is feladat elé állítja, hiszen az új körülményekhez a foglalkoztatás tekintetében is alkalmazkodni szükséges. Az ezen időszakban irányadó speciális előírások alapvetően a gyermek, illetve az anya egészségének védelmét, a gyermek egészséges testi, lelki fejlődést hivatottak szolgáltatni, melyektől való eltérést a jogszabály korlátozza, azok sok esetben a felek döntésétől függetlenül, kötelezően alkalmazandóak. A következőkben a legfontosabb előírásokat tekintjük át – írja az ado.hu.

Bővebben




Célzottan bővítik a foglalkoztatást

Az élőmunka-igényes ágazatokban a foglalkoztatás bővítéséhez köti a kormányzat az uniós támogatásokat, a technológiai korszerűsítést célzó gazdaságfejlesztési pályázatoknál viszont nem lesz elvárás az új munkahelyek létrehozása - írja a szerdai Napi Gazdaság.

Bővebben




Adócsökkentés helyett mentsék a betegellátást!

Levélben fordult az országgyűlési képviselőkhöz az Akciószövetség, hogy a tervezett egyszázalékos személyijövedelemadó-csökkentés helyett – az így megtartható 120 milliárddal  – inkább a betegellátást mentsék meg – írja a Népszabadság.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector