Startlaphoz Csatlakozz!

A szakszervezet levélben kéri a dohányellátó nyerteseit az új munkahelyek fair elosztására

Miután a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. és a Continental-cégcsoporthoz tartozó Tabán Trafik Zrt. kapta meg a trafikellátó üzemeltetési jogát, az NFM közleményéből az is kiderült, hogy a dohánykiskereskedelem-ellátási feladatok teljesítésére közösen felállított, újonnan létrejövő vállalat kb. 400 dolgozónak ad majd munkát. A Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete abban látja legfőbb feladatát, hogy a jelenlegi értékesíti rendszerben összesen dolgozó 1000-1200 főnek november 1-e után is megélhetést biztosító munkahelye legyen. Ezért arra kérte a két nyertes céget, hogy a központi elosztónál létrejövő munkahelyek betöltésekor minden, jelenleg versenytárs vállalatnál foglalkoztatott munkavállaló valós lehetőséget kapjon az állások betöltésére.

Bővebben




Sztrájkra készülnek a Lufthansánál

  Sztrájk készülődik a Lufthansánál, miután a tárgyalások kudarcba fulladtak a vállalat és a hajózó személyzet között a bérekről és a nyugdíjakról - közölték a szakszervezetek. Egy sztrájk soha sem jön jól a légitársaságoknak, hiszen járatokat kell leállítani sokszor miatta, a forgalmas nyári időszakban pedig különösen fájdalmas lehet – írja a Portfolio.

Bővebben




Nem bér a versenytilalmi juttatás

A versenytilalmi megállapodás alapján járó juttatás nem minősül munkabérnek – derül ki a Kúria döntéséből. Ezért amikor e megállapodás szerinti ellenértéket a személyi alapbér összegének figyelembevételével határozzák meg, annak elkülönülten kell megjelennie, a személyi alapbér ugyanis más jogcímen járó juttatást nem foglalhat magában – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Ilyen a jó munkahely

Karafiáth Orsolya költőnő, Mucsi Zoltán színész és Szivós Márton vízipólós elmondta, hogy szerintük mitől jó egy munkahely. A hirado.hu szavazásából kiderült, hogy a fizetés, a munkában való kiteljesedés, a stabilitás és az emberközpontúság a legfontosabb önöknek. A pszichológus szerint a rossz munkahely megbetegít.

Bővebben




Az Emmi szerint téves információk jelentek meg a Kliktől elküldött közalkalmazottakról

 Tévesek azok a korábban a sajtóban megjelent információk, miszerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) azért küld el közalkalmazottakat, hogy közmunkásként visszafoglalkoztassa őket - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelési államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

Bővebben




NGM: nincs napirenden a SZÉP-kártya felhasználhatóságának szűkítése

Nincs ugyan napirenden a Nemzetgazdasági Minisztériumban a SZÉP-kártya felhasználhatóságának szűkítése, de a minisztérium szerint ősszel érdemes lehet egy újabb számvetést készíteni az érintettek bevonásával, tekintettel arra is, hogy a turizmusban érdekelt vállalkozások évek óta csökkentenék a vendéglátás szerepét a kártya felhasználásában.

Bővebben




Tisztes bért, szociális hálót!

Szerződést dolgozott ki a valódi munkahelyek érdekében a Váradi András Alapítvány és az EGYÜTT közpolitikai alapítványa. A napokban bemutatott program célja az, hogy a közmunka kilátástalanságra próbáljon megoldást keresni. Az álláskeresőket valódi, piacképes munkahelyekhez kellene juttatni, a közfoglalkoztatottak száma ugyanis egyre nő – írja a Népszabadság.

Bővebben




Közel 200 ezer magyar próbált szerencsét külföldön

Az ezredfordulót követő évtized végétől lendületet vett munkavállalási célú migráció jelenleg még alapvetően csak kifelé irányuló folyamat – mutatott rá tanulmányában a KSH.

Bővebben




Közmunka: meghátrál a cabinet

A nemzetgazdasági tárca máris szembemegy a Belügyminisztériumnak a közfoglalkoztatási törvény módosítására tett javaslatával, nem akarja a polgármestereket munkaközvetítői szerepbe kényszeríteni és nem akarja kizárni a piaci idénymunkákból azt, aki korábbi munkahelyéről közös megegyezéssel távozott – olvasható a Népszavában.

Bővebben




Nem esnek hanyatt: nincs becsülete a közmunkának

Változott-e attól az álláskeresők megítélése a saját falujukban, hogy manapság nem segélyből, hanem közmunkából élnek? Változott-e ettől a romák és nem romák viszonya? A Népszabadság munkatársai erről faggatták két baranyai település lakóit.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector